Foto: Publicitātes attēls
Literatūras un filozofijas interneta žurnāls "Punctum" un LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts (LU LFMI) uzsāk projektu "Pandēmijas dienasgrāmata" ar mērķi dokumentēt to, kā mūsu sabiedrība jūtas šodien – situācijā, kad ir tik daudz nezināmā, kad esam spiesti izolēties un laiku pavadīt savos mājokļos, portālu "Delfi" informē "Punctum" pārstāve Laura Brokāne.

Kā uzsver Brokāne, vairāk par visu šī projekta mērķis ir radīt kopības sajūtu, jo kaut arī katrs savās četrās sienās, tomēr esam vienā laivā.

"Vairāku gadsimtu garumā dienasgrāmatas rakstīšana ir bijis svarīgs pašrefleksijas veids. Gluži kā pašterapija, kas palīdzējusi tikt galā ar pārdzīvojumu un satraukumu, jo sevišķi tad, kad pasaule pēk-šņi pārvērtusies un mūsu dzīve līdz ar to. Arī glābiņš laikā, kad dienām ilgi viss ir apstājies un stāv uz vietas. Ikdienas ieraksti dienasgrāmatā kā strīpiņas, iegrieztas stenderē, atgādina, ka laiks tomēr rit," raksta viena no projekta idejas autorēm, LU LFMI pētniece Sanita Reinsone.

Ik dienas "Punctum" publicēs literātu, publicistu, mākslinieku un citu kultūras jomu pārstāvju die-nasgrāmatu ierakstus. Līdztekus LU LFMI Latviešu folkloras krātuves Autobiogrāfiju krājums veido kolekciju "Pandēmijas dienasgrāmata 2020", kur ārkārtas situācijas laikā tapušās dienasgrāmatas var iesniegt ikviens, sūtot tās uz garamantas@lulfmi.lv. Visi šajā projekta iesniegtie materiāli (rakstītie un fotografētie) tiks saglabāti un padarīti publiski pieejami digitālajā arhīvā garamantas.lv. Vairāk par projektu šeit. Pirmie dienasgrāmatu ieraksti žurnālā jau publicēti – tie ir Santas Remeres un Lolitas Tomsones stāsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!