Foto: Publicitātes foto
Izdevniecība "Apostrofs" laidusi klajā klausāmgrāmatu "Zelta sietiņš", kurā pilnā apjomā iekļauti dzejoļu krājumi "Zelta sietiņš" (1920) un "Lellīte Lolīte" (1924), kā arī dzejoļi no krājuma "Putniņš uz zara" (1925).

Izdodot klausāmgrāmatu, izdevniecība vēlas veicināt interesi arī par citiem Raiņa darbiem, būt par palīgu skolotājiem, skolēniem un vecākiem, stāsta izdevniecības pārstāvji.

Klausāmgrāmatu ierunājusi Ninuce Leimane, saliekot jaunus uzsvarus, atbrīvojoties no ierastās bērnišķīgās intonācijas adresētās dzejas lasījumā, tādējādi piesaistot un ieinteresējot klausītājus apgūt nedaudz piemirsto un līdz šim virspusēji apgūto Raiņa bērnu dzejas kopu. Klausāmgrāmatas noformējumā izmantota Dzintras Aulmanes ilustrācija Rozes Stiebras animācijas filmai "Zelta sietiņš" pēc Raiņa dzejas motīviem.

Izdevniecības "Apostrofs" pārstāvji ir gandarīti, ka Raiņa un Aspazijas jubilejas gadā klausītājiem ir iespēja piedāvāt bērnu dzejas klasiku. Klausāmgrāmatā iekļautajiem dzejoļu krājumiem Raiņa plašajā literārajā mantojumā ir būtiska vieta. Tie ir teksti, kuru emocionālā un literārā vērtība saglabājas cauri paaudzēm.

Ar Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) atbalstu līdz šim klausāmgrāmatu sērijā izdoti Džīnas Vebsteres "Garkājtētiņš", Māras Cielēnas "Pulksteņu nakts gaitas", Margaritas Stārastes "Pintiķu ciems", Sudrabu Edžus "Dullais Dauka", Jāņa Ezeriņa "Noveles", Imanta Ziedoņa "Kukainīt, re, kā saule spīd", Gundegas Repšes "Septiņi stāsti par mīlu", Noras Ikstenas "Dzīves svinēšana", Vizmas Belševicas "Melns - sarkans - zelts", Ulža Bērziņa "Izņemts no skolas", Ingas Gailes "Āda", Aivara Neibarta "Bumbulītis un Ņukucītis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!