Foto: DELFI

Izdevniecība "Neputns" izdevusi rakstnieka un filozofa Ilmāra Šlāpina trešo dzejas krājumu "never", informē izdevniecības pārstāvji.

"Jaunajā krājumā lasītājs atradīs gan labi pazīstamo Šlāpina asredzību, gan neierasti vērienīgu izteiksmes formu," stāsta krājuma redaktors Raimonds Ķirķis. "Viņa jaunākie dzejoļi ir izteikti dialoģiski, tie vēlas sarunāties ar lasītāju, pastāstīt, kā ir vai varētu būt. Tiem piemīt sprediķa viedums, bet arī demokrātiska atvērtība, nezaudējot neko no tā, ko mēdz pieprasīt no mūsdienīgas dzejas." Krājuma dizainu veidojis Klāvs Priedītis.

Ilmārs Šlāpins sarakstījis dzejoļu krājumus "Karmabandha" un "Es nemāku, komatus", anekdošu krājumus "Anekdotes par vidējo latvieti un Raini" un "Anekdotes par vidējo latvieti un konkrētiem cilvēkiem", mūsdienu latviešu valodas vārdnīcu "Jauno latviešu valoda", bērnu grāmatu "Es tiešām gribu sunīti". Rakstījis libretus mūzikliem un bijis dramaturgs teātra uzvedumiem. Interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors no 2011. līdz 2019. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!