Foto: Publicitātes foto
Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība izdevusi Viļa Indes grāmatu – triloģiju "The Glass Mountain", kuras centrā ir Raiņa lugas "Zelta zirgs" tulkojums mūsdienīgā angļu valodā ar gleznotāja, "Purvīša balvas" laureāta Miķeļa Fišera ilustrācijām. Lugu papildina grāmata par Latvijas vēsturi un grāmata par Gaismas pili kā simbolisku celtni.

Grāmatas atvēršanas svētki notiks 9. decembrī plkst. 15.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas korē.

"The Glass Mountain" pirmā daļa "Climbing the Mountain" ir koncentrēta Latvijas vēsture, kas atklāj sarežģītus un traģiskus notikumus tautas pagātnē un to, kā tie veidojuši un ietekmējuši šodienas Latviju. Otrā daļa "The Golden Horse" pasaulei dara pieejamu latviešu literatūras dārgumu – Raiņa lugu "Zelta zirgs". Tas ir drosmīgs, simbolisks un pārlaicīgs darbs ar dziļu vēstījumu par Latvijas veidošanos, cīņu par brīvību, pašnoteikšanos un tautas gara spēku. Trešā daļa "The Castle of Light" ir par simbolisku ēku – Latvijas Nacionālo bibliotēku, kas glabā Latvijas kultūras mantojumu un gadsimtu zināšanas, bibliotēkas arhitektūra ir tieša atsauce uz Latvijas vēsturi un Raiņa "Zelta zirgu".

Autors savā ziņā aicina lasītāju caur trim grāmatām iepazīt Latviju un atklāj vienotu, skaistu un daudzslāņainu tās koptēlu. Izdevums īpaši veltīts latviešu jaunajai paaudzei, kas uzaugusi ārpus Latvijas un ikdienā lieto angļu valodu. "The Glass Mountain" palīdz iepazīt un izprast savas saknes, vecvecāku dzimteni un mūsdienu Latviju.

Lugas tulkojuma un grāmatu tekstu autors ir ASV latvietis Vilis Inde, redaktori Kaija Straumanis, Toms Džeikobs (Tom Jacobs), mākslinieks Miķelis Fišers, izdevuma dizainu veidojusi māksliniece Anna Aizsilniece. Grāmatas izdevējs – Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība.

Autors Vilis Inde atklāj, ka: "Veidojot "The Glass Mountain", vēlējos šodienas lasītājam angļu valodā piedāvāt iepazīt Latvijas stāstu un Raiņa "Zelta zirgu". Izplatot latviešu kultūru un vēsturi, cilvēki visā pasaulē labāk izprastu un novērtētu Latvijas nozīmi globālā mērogā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!