Foto: Shutterstock
Šonedēļ Latvijā viesojas ievērojamā somu rakstniece Rīta Jalonena, portālu "Delfi" informē izdevniecības "Jāņa Rozes apgāds" pārstāvji.

Vizītes mērķis ir iepazīstināt latviešu lasītājus ar nesen Maimas Grīnbergas tulkojumā iznākušo romānu "Skaidrums" – spēcīgu, saviļņojošu stāstu par radošu personību un nepieciešamību rakstīt. Tā tapšanu iedvesmojusi jaunzēlandiešu rakstnieces Dženetas Freimas dzīve, pēc iznākšanas Somijā šis romāns tika izvirzīts vairākām prestižām balvām un arī Latvijā kritiķi to nodēvējuši par vienu no spēcīgākajiem līdz šim 2019. iznākušajiem tulkotajiem darbiem.

Rīta Jalonena ir somu prozaiķe un bērnu rakstniece, "Skaidrums" ir viņas divpadsmitais romāns pieaugušajiem, literārās karjeras laikā viņa saņēmusi gan Rūneberga balvu, gan vairākkārt atzīta par gada labāko bērnu rakstnieci.

Vizītes laikā plānotas vairākas tikšanās ar lasītājiem, kurās būs iespējams klātienē iztaujāt rakstnieci gan par radošo procesu, gan par rakstniecību Somijā. Ceturtdien, 19. septembrī, pulksten 18.00 Rītu Jalonenu un Maimu Grīnbergu varēs sastapt Ziemeļu Ministru padomes birojā Rīgā. Piektdien, 20. septembrī, viņas viesosies Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā, bet sestdien, 21. septembrī, - Ventspils galvenajā bibliotēkā.

Rītas Jalonenas vizīti Latvijā organizē Ziemeļu Ministru padomes birojs un izdevniecība "Jāņa Rozes apgāds". Grāmatas izdošanu atbalstījusi ES programma "Radošā Eiropā" un Latvijas Kultūras ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!