Foto: Publicitātes attēls
No 12. līdz 28. aprīlim, pulksten 23.59, portālā "Delfi" norisinās Latvijas Literatūras gada balvas 2021 (LaLiGaBa) auditorijas balsojums, ļaujot arī lasītājiem pašiem izvērtēt spilgtākos pērn izdotos darbus un noteikt savu simpātiju.

Uz balvu šogad piecās kategorijās pretendē 20 dažādas grāmatas. Nominanti ir gan pašmāju dzejas un prozas pārstāvju jaunākie darbi, izcilākie ārvalstu literatūras tulkojumi, grāmatas bērniem un spilgtākie debitanti.

Nobalsot var reizi 24 stundu laikā no vienas IP adreses. Vienā reizē ir iespējams nobalsot par vairākiem LaLiGaBa pretendentiem. Portāls "Delfi" patur tiesības pārbaudīt rezultātus un dzēst negodīgi veiktos balsojumus. Balsojums ierobežots reklāmbloķētāju lietotājiem.

Nobalso par Latvijas Literatūras gada balvas DELFI auditorijas simpātiju!

Jau ziņots, ka Latvijas Literatūras gada balva šogad tiks pasniegta 30. aprīlī īpašā raidījumā Latvijas Televīzijā. Līdz ar uzvarētāju paziņošanu, 30. aprīlī raidījumā "Spried ar Delfi" tiks nosaukts arī "Delfi" auditorijas simpātijas ieguvējs.

Atgādinām, ka balvu par mūža ieguldījumu šogad saņems divas personības - dzejniece, valodniece Lalita Muižniece un literatūrzinātnieks, kritiķis, profesors, filoloģijas doktors Gunārs Bībers.

Speciālbalva šogad piešķirta festivālam "Prozas lasījumi", kas pagājušā gada nogalē svinēja 25. gadadienu un norisinājās, neraugoties uz pandēmijas radītajiem šķēršļiem.

Latvijas Literatūras gada balva ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā, tas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinības izteikšanu autoriem par izcilākajiem darbiem, kuri gada laikā publicēti Latvijas rakstniecībā.

Par balvas norisi kopīgi rūpējas, to kopīgi organizē: Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Rakstnieku savienība

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!