Foto: LETA

Grāmatu draugu ķēdē – akcijā "Gaismas ceļš" piedalīsies ar Nordea maratona rīkotāji, kuri šo akciju novērtējuši kā labu papildu treniņu tām muskuļu grupām, kas skrienot netiek nodarbinātas. Viņi grāmatas no rokas rokā pados 11. novembra krastmalā – vietā, kur tiek dots starts "Nordea" maratonam.

"Vienīgā lieta, kam būs nozīme, ir tas, cik daudz jūs būsit trenējušies, un, dārgie draugi, jūs taču esat sākuši trenēties?" uzrunā Nordea Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords.

"Vienīgā lieta, ko mēs, skrējēji, patiesībā aizmirstam, vienmēr skrienot, skrienot un skrienot, ir darbināt citas muskuļu grupas. To sauc par "cross training". Tāpēc kopā ar "Rīga 2014" esam sagādājuši jums vienu ārkārtīgi jauku "cross training" iespēju – pakustināt citus muskuļus Grāmatu draugu ķēdē," aicina Nords.

Atgādinām, ka Grāmatu draugu ķēde būs viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanas lielajiem pasākumiem, apliecinot tās nepārejošās un fundamentālās vērtības, kas daudzu paaudžu garumā ir veidojušas Latvijas tautas kultūras gēnu un ko glabā grāmatas.

Grāmatu draugu ķēde ir tautas līdzdalības akcija, kas norisināsies 2014. gada 18. janvārī, pārvietojot grāmatas no rokas rokā no vecās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas uz jauno. Tādējādi ikviens varēs justies līdzdalīgs grāmatu pārceļošanā uz jaunajām telpām.

Ikviens interesents reģistrēties Grāmatu draugu ķēdei var arī mūsu portālā www.riga2014.org vai ar bibliotekāra palīdzību tuvākajā bibliotēkā.

Ceļš no vecās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas Kr. Barona ielā 14 līdz Gaismas pilij ir 2014 metru garš un reģistrēšanās sistēmā sadalīts astoņās zonās: Vērmanes dārzs, Merķeļa iela – Raiņa bulvāris, Raiņa bulvāris – Aspazijas bulvāris, Audēju iela, Grēcinieku iela, 11. novembra krastmala, Akmens tilts un Mūkusalas iela. Reģistrējoties var izvēlēties sev izdevīgāko vietu un laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!