Ādažu novada dome un Carnikavas novada dome izsludinājusi konkursu par Ojāra Vācieša literārās prēmijas piešķiršanu dzejā, informēja Carnikavas novada domē.

Šīs prēmijas mērķis ir ne tikai godināt dzejnieka Ojāra Vācieša piemiņu, bet arī atbalstīt latviešu dzejnieku jaunradi un atbalstīt jauno autoru devumu dzejā.

Pretendentus prēmijas saņemšanai izvirza grāmatu apgādi, laikrakstu un žurnālu redakcijas, kultūras institūcijas, valsts un sabiedriskās organizācijas. Prēmijas saņemšanai var tikt izvirzīts ikviens iepriekšējā literārajā gadā izdotā dzejoļu krājuma autors.

Pieteikums konkursam pa pastu līdz 30.septembrim jānosūta uz Carnikavas novada domi, Stacijas ielā 5, Carnikavā, Rīgas rajons, LV - 2163, pievienojot pretendentu iepriekšējā literārajā gadā publicētā dzejoļu krājuma piecus eksemplārus.

Konkursam iesniegtos darbus vērtēs žūrija, kurā darbosies pieci cilvēki - divi no Ādažu novada domes un Carnikavas novada domes, bet viens no Ojāra Vācieša fonda.

Prēmijas fonds ir 1500 lati. Pateicību par ieguldījumu dzejas popularizēšanā un pretendenta pieteikšanā piemiņas balvu 100 latu vērtībā saņems arī izdevniecība, kuras pieteiktais pretendents iegūst Ojāra Vācieša literāro prēmiju dzejā.

Prēmija tiks pasniegta novembrī pasākumā, kas būs saistīts ar dzejnieka Ojāra Vācieša dzimšanas dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!