Foto: AP/Scanpix
Pēc bijušās Lielbritānijas premjerministres Margarētas Tečeres nāves izdevniecības steidzas pabeigt un izlaist viņas biogrāfijas, vēsta laikraksts "The Guardian".

Žurnālista Čārlza Mūra biogrāfija, ko Tečere autorizēja, iznāks uzreiz pēc viņas bērēm 17.aprīlī, savukārt rakstnieka Robina Herisa grāmata sekos mēneša beigās, izdevēji paziņoja pirmdien.

Pirmajās stundās pēc nāves Tečeres autobiogrāfijas pirmā sējuma "The Downing Street Years" pārdošanas apjoms interneta veikalā "Amazon" pieauga par 100 000%, bet otrā sējuma "The Path to Power" - par gandrīz 25 000%.

Grāmatas, ko sarakstījusi Tečere vai kurās stāstīts par viņu, otrdienas rītā ieņēma piecas no pirmajām desmit vietām "Amazon" topā, kurā fiksēti lielākie pārdošanas apjoma kāpumi.

Pirmdien tika arī paziņots par Mūra sarakstītās autorizētās biogrāfijas pirmā sējuma izlaišanu uzreiz pēc politiķes bērēm. Mūram "bija pilnīga pieeja lēdijas Tečeres privātajiem dokumentiem un viņš viņu ilgstoši intervēja", paziņoja izdevniecība "Penguin".

Biogrāfija tika pasūtīta 1997.gadā ar mērķi publicēt to pēc Tečeres nāves. Patlaban Mūrs strādā pie pēdējā sējuma "Herself Alone".

Savukārt 25.aprīlī tiks izdota Tečeres runu rakstītāja, autobiogrāfiju sagatavotāja un padomnieka Herisa grāmata, kas būšot "piemērots veltījums sievietei, kura radīja vēsturi", sacīja izdevniecība "Transworld".

Jau vēstīts, ka Tečere mūžībā aizgāja pirmdien - 2013.gada 8.aprīlī - pēc pārciesta insulta.

Par Dzelzs lēdiju dēvētā politiķe vadīja Lielbritāniju no 1979. līdz 1990.gadam un bija pirmā un līdz šim vienīgā sieviete, kas ieņēmusi Lielbritānijas premjerministra amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!