Foto: Publicitātes foto

Kuldīgas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus balsot par piemērotāko atrašanās vietu aktiera Ēvalda Valtera piemineklim Kuldīgā, informēja pašvaldībā.

Pašvaldība sadarbībā ar tēlnieku Oskaru Mikānu, kurš veido pieminekli, vienojusies par trim iespējamajām vietām, kur varētu atrasties piemineklis. Tās ir teritorijas pie ēkām Liepājas ielā 16, Baznīcas ielā 4/6 un Liepājas ielā 17. Iedzīvotāji ar balsošanu aicināti izteikt savu viedokli par to, kura no šīm vietām ir piemērotāka pieminekļa novietošanai.

Balsošana norisināsies no šodienas līdz 23. augustam. Nobalsot iespējams Kuldīgas novada domes ēkas pirmā stāva vestibilā un pašvaldības mājaslapā publicētajā aptaujā.

Jau ziņots, ka pieminekli Valteram Kuldīgā veido tēlnieks Oskars Mikāns, kura darbs ar devīzi "Tējas tase kopā ar Ēvaldu Valteru" tika atzīts par labāko no pieciem konkursā iesniegtajiem pieminekļa metu piedāvājumiem. Piemineklis būs atliets bronzā.

Tēlnieks iepriekš izteicies, ka būtu vēlams novietot pieminekli vietā, kur uzturas daudz cilvēku, lai Valters nejustos vientuļš. "Garlaicīgi vienam dzert tēju," teica mākslinieks.

Mikāna darbs tiks izvēlēts konkursā. Šeit iespējams apskatīt visus piecus sākotnējos piedāvājumus Ēvalda Valtera piemineklim Kuldīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!