Foto: DELFI
Ziedoņa mēneša – maija – pašā plaukumā apbalvoti akcijas "Ziedonis ielās!" uzvarētāji – Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas 11.c klases skolēni, kuri Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociācijas sadarbībā ar portālu "Delfi" veidotajā balsojumā ierindojās pirmajā vietā par Ziedoņa darba fragmenta neparastāko atveidojumu vidē.

Svinīgajā pasākumā Dzelzceļa muzejā Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociācijas pārstāves norādīja, ka, atlasot darbus, secinājušas - visiem akcijas dalībniekiem ir īpaša un dziļa Ziedoņa darbu izpratne.

Sarunā ar portālu "Delfi" Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas skolēni atzina, ka uzvara nav bijusi viegla, jo pēdējās pāris dienās balsošanā sparīgi piedalījušies ar galvenie konkurenti - Salacgrīvas skolēni. Diplomu par uzvaru akcijā Valmieras skolēni un viņu klases audzinātāja plāno izvietot goda vietā - klasē pie sienas.

Valmieras skolēniem un viņu klases audzinātājai 15.maijā bija iespēja apmeklēt koncertu "Imants un Ziedonis", kas notika Latvijas Dzelzceļa muzejā. Tajā bija dzirdamas Imanta Kalniņa dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem, kuras izpildīja Latvijas Radio koris un Renārs Kaupers. Klase ieguva arī portāla "Delfi" pārsteiguma balvu – torti ar Ziedoņa citātu, kas palīdzēja viņiem uzvarēt akcijā. Tāpat valmierieši bija parūpējušies arī par muzikālu pārsteigumu pasākuma rīkotājiem.

Savukārt Salacgrīvas vidusskolas 12.a klase saņēma digitālos diskus "Mežu zeme Latvija".

Jau vēstīts, ka laikā no 3. līdz 6.maijam portālā "Delfi" norisinājās balsošana par "ziedoniskāko" akcijas attēlu, kurā sīvā konkurencē ar Salacgrīvas vidusskolas 12.a klasi tomēr uzvarēja Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas 11.c klase.

No iesūtītajām bildēm veiksmīgākās tika atlasītas un publicētas portālā "Delfi" kā veltījums Imanta Ziedoņa jubilejas piemiņai. Akcijā "Ziedonis ielās" piedalījās 75 klases no visas Latvijas.

Visu akcijas dalībnieku darbus iespējams apskatīt šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!