Foto: LETA

Bijušās Kultūras ministrijas valsts sekretāres Solvitas Zvidriņas disciplinārlietas izmeklēšanas komisija pieņēmusi lēmumu, ka par kapitāla daļu turētāja pārstāves pienākumu nekvalitatīvu pildīšanu izsakāms rājiens, informēja kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Iluta Bērziņa.

Izmeklēšanas komisija konstatējusi, ka Zvidriņa nav nodrošinājusi, lai Latvijas Nacionālās operas sniegtā informācija par tās finanšu situāciju tiktu pietiekami analizēta un valsts sekretāram kā valsts kapitāla daļu turētājam būtu pieejama pilnīga informācija, kas ļautu laikus īstenot kapitāldaļu turētāja pārstāvja pilnvaras atbilstoši Latvijas Nacionālās operas likumam.

Zvidriņa kā kapitāla daļu turētāja pārstāve nav nodrošinājusi turpmākas darbības, lai tiktu novērstas operas gada pārskatā par 2010.gadu konstatētās problēmas, jo 2011.gada pārskatā norādītas tieši tās pašas problēmas.

Jau ziņots, ka ar kultūras ministres 2011.gada 23.decembra lēmumu pret Kultūras ministrijas valsts sekretāri Zvidriņu tika ierosināta disciplinārlieta par normatīvo aktu pārkāpumu, nenodrošinot pilnīgu un atbilstošu VSIA "Latvijas Nacionālā opera" darbības uzraudzību.

Kopš 10.aprīļa Zvidriņa strādā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pakļautībā esošās Valsts reģionālās attīstības aģentūras vadītājas amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!