Foto: LETA
Borisa un Ināras Teterevu fonds (BITF) turpina darbību savās piecās ilggadējās jomās – kultūra, izglītība, kopienu projekti, sociālā palīdzību un rūpes par dzīvniekiem, portālam "Delfi" apliecināja fonda pārstāvji.

Fonds turpinās sniegt atbalstu dzīvnieku patversmei "Labās mājas" un "Dzīvnieku draugs" Rīgā, kas tiek darīts jau kopš fonda dibināšanas. Turpinās atbalsts gan dzīvnieku ārstēšanai un uzturēšanai pašās patversmēs, gan – bezsaimnieka ielas kaķu sterilizācijai pēc pieejas – "noķer – sterilizē – atlaid". Lai informētu un izglītotu plašāku sabiedrību par labākām rūpēm par dzīvniekiem – Radio SWH šoruden sāka skanēt radio raidījuma "Ķepa uz sirds" radio versija svētdienās.

Kopienu projektu jomā tiek sniegts atbalsts Kopienu filantropijas atbalsta programmas ietvaros tiek sniegts sešiem novadu fondiem – tā sniedzot atbalstu mērķtiecīgas labdarības iesakņošanai un darbībai. Pateicoties BITF atbalsta šo fondu darbībai, ik gadu šie fondi vairāku desmitu novadu apkaimēs – virs 100 ieceru īstenošanai piesaista 300-350 tūkstošus euro.

Sociālajā jomā tiek īstenota programma "Pats savam SAIMES GALDAM". BITF mērķtiecīgi atbalsta ieceres, kuru ietvaros atbalsta sniedzēji paši rīkojas sava stāvokļa uzlabošanā, piemēram saimnieko un audzē dārzeņus, augļu, stāda kokus un ogulājus. Šogad programmā atbalstītas 12 organizācijas, kuras projektos aptvērušas 800 personas visos kultūrvēsturiskajos novados. Jau ilggadēji tiek sniegts atbalsts "Ziedot.lv" darbībai sociālajā jomā – lai šī organizācija varētu īstenot ieceres un spētu palīdzēt pēc iespējas plašākam iedzīvotāju lokam, kuriem nepieciešama palīdzība grūtā brīdī.

Izglītības jomā turpinās BITF stipendiju programma, bet kultūras jomā turpinās "Teātris.zip" LTV un Radio Mazā lasītava LR1/Grāmatu otrdiena LR4.

2020. gadā būs divi jaunumi – BITF finansē Krodera fonds ieceri 2020. gada augustā izveidot mākslas objektu "Krodera ābele" Valmierā; kā arī – 2020. gada beigās ar BITF līdzatbalstu nāks klajā izdevuma par Rundāles pili noslēdzošā daļa.

Jau ziņots, ka pēc smagas slimības 21. septembrī mūžībā devies filantrops, Borisa un Ināras Teterevu fonda dibinātājs Boriss Teterevs.

Teterevs dzimis 1953. gada 5. novembrī. Viņš ir personība, kuras mūžs, darbi, idejas un aizrautība mainīja pasauli, Latviju, sabiedrību un līdzcilvēku pasaules redzējumu, norāda Vasiļjeva.

Borisam Teterevam pasniegts Ministru kabineta Atzinības raksts par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā un Triju Zvaigžņu ordenis. Boriss Teterevs kļuvis par Rīgas Stradiņa universitātes Goda doktoru (Doctor honoris causa), Latvijas Universitātes Goda biedru un Latvijas Zinātņu Akadēmijas Goda locekli. 2015. gadā mecenāts Boriss Teterevs pievienojas pasaules lielākās līderu alianses – "Club de Madrid" oficiālo personu lokam (President's Circle).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!