Foto: Publicitātes foto

Decembra sākumā ar plašu kultūras programmu savu 13.dzimšanas dienu svinēs "Latvijas Radio 6" - Latvijas Universitātes radio "Naba", informēja radio "Naba" pārstāve Anete Enikova.

Jubilejas svinību gaitā tiks atklāta jau par tradīciju kļuvusī ceļojošā fotoizstāde "13x13" un apbalvoti labāko darbu autori, izskanēs dzīvās mūzikas koncertprogramma radio ēterā, notiks svētku koncerts klubā "Nabaklab", kā arī norisināsies citi mūzikas un mākslas notikumi.

Dzimšanas dienas svinības sāks dzīvās mūzikas koncertprogramma radio "Naba" ēterā otrdien, 1. decembrī. Radio klausītājiem tiks piedāvāta svētku programma kopā ar radio personībām, mūzikas instruktoriem un Latvijas alternatīvās mūzikas grupām. Ar muzikāliem pārsteigumiem ēterā viesosies grupas "Tehnikums", "Stūrī zēvele", "Tur un tur", "Apziņas parazīti", "Kuzucuk", "Oranžās brīvdienas", "S.A.D." un apvienība - Rihards Bražinskis un Raitis Upens. Visā pasaulē šo notikumu varēs redzēt arī video tiešraidē tīmekļa vietnē "www.naba.lv".

Klātienē ar radio "Naba" personībām varēs satikties 4.decembrī, piektdienā, kad radio dzimšanas dienas svinības ieskandinās mūzikas klubu "Nabaklab". Šajā vakarā par īpašu koncertu parūpēsies muzikālās apvienības "Martas asinis", "Tehnikums", Nils Īle kopā ar "Afroambient", kā arī ārvalstu viesi "Otdjel samoiskorenenija" no Krievijas un "Kalashnikov" no Itālijas. Koncertā varēs dzirdēt arī radio "Naba" mūzikas instruktoru un dīdžeju uzstāšanos.

Dzimšanas dienas gaidās radio "Naba" aicināja radošos prātus no skolām, augstskolām un birojiem piedalīties fotokonkursā "13x13", lai atklātu savu interpretāciju par tēmu "Dzirdēt". Žūrijas vērtējums, labāko autoru apbalvošana un ceļojošās izstādes atklāšana notiks 3. decembrī plkst. 18 mūzikas klubā "Nabaklab".

Tāpat radio "Naba" mudina sekot informācijai un aktivitātēm sociālajos medijos un klausīties radio, jo svētku laikā programmu veidotāji būs parūpējušies arī par īpašiem konkursiem un aktivitātēm.

Radio "Naba" ir brīvā formāta programma, kas pirmo reizi FM viļņos izskanēja 2002. gada 1. decembrī. Tā tapa ar Latvijas Universitātes un Latvijas Radio atbalstu kā atsevišķs Latvijas Radio kanāls. Patlaban radio "Naba" raida FM 95,8 frekvencē, bet pasaulē to ir iespējams klausīties internetā - "www.naba.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!