Foto: Publicitātes attēli
Starptautiskais ielu mākslas un pasaules mūzikas festivāls "RE RE RĪGA!" Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros šogad norisināsies no 6. līdz 9. augustam un piedāvās daudzveidīgu brīvdabas izrāžu programmu, kurā būs akrobātika, ielu teātris, performances, kā arī pasaules mūzikas koncerti.

Festivāla jaunums šogad ir laikmetīgā cirka izrāžu programma iekštelpās, informē organizatori.

Centrālā festivāla norises vieta šovasar būs Kongresu Nama laukums, īpaši izziņotas izrādes notiks arī citur pilsētvidē, bet mūzikas skatuve atradīsies Kultūras kafejnīcā "Espanāde2014". Kopumā šogad "RE RE RĪGA!" dalību jau apstiprinājuši 20 kolektīvi ar 65 māksliniekiem no 12 valstīm.

"Festivāls šogad notiek jau otro reizi un apvieno tādus demokrātiskus mākslas žanrus kā laikmetīgais cirks, ielu teātris, pasaules mūzika un deja. Šī gada jaunums būs laikmetīgā cirka izrāžu programma iekštelpās - ar daudz nopietnāku programmu, augstāku sarežģītības līmeni," gaidāmo notikumu raksturo "RE RE RĪGA!" radošais direktors Mārtiņš Ķibers.

Festivāls šogad sāksies jau nedēļas vidū – 6. augustā un to ievadīs latviešu izcelsmes mūziķes no ASV Lailas Saliņas kolektīvs "TālaMana" ar koncertuzvedumu "Pa dzintara ceļu…".

Šajā kolektīvā dažādas etniskās izcelsmes etno un džeza mūziķiem pievienojies izcilais sitaminstrumentālists Šeins Šanahāns no ASV, slavenā čellista Jojo Ma līdzgaitnieks un viens no Āzijas etniskās mūzikas projekta "Silk Road" (Zīda ceļš) dibinātājiem.

Koncertuzvedums "Pa dzintara ceļu…" izveidots īpaši šim notikumam un vedīs klausītājus ceļojumā pa senajiem dzintara tirdzniecības ceļiem no Baltijas jūras krastiem, cauri Centrālajai Eiropai uz Vidusjūru, līdz pat senajai Ēģiptei.

"RE RE RĪGA!" festivāls savā otrajā gadā pulcēs vairāk nekā 60 māksliniekus no 12 valstīm: Spānijas, Nīderlandes, Beļģijas, Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas, Igaunijas, Francijas, Lielbritānijas, Turcijas, ASV un Latvijas. Festivāls caur krāsu, skaņu, noskaņu un radošās izpausmes formu dažādību piedāvā Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem piedzīvot mākslas brīnumu, sastopoties ar dažādām pasaules kultūrām.

Biļetes uz festivāla pasākumiem iekštelpās var iegādāties "Biļešu serviss" tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!