Foto: Publicitātes foto

Gaidāmā mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāla "Zemlika" ietvaros 25. oktobrī Durbē ar viesizrādi "Āda" viesosies Ģertrūdes ielas teātris, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Turpinot jau pirmajā festivāla gadā aizsākto tradīciju, arī šogad "Zemlikā" ar viesizrādi ciemosies kāds no neatkarīgajiem Latvijas teātriem. Nu, pēc divu gadu pārtraukuma, laiks atgriezties Ģertrūdes ielas teātrim ar skatītāju un kritiķu atzinību jau iemantojušo Ingas Gailes lugas "Āda" iestudējumu.

Recenzijā laikrakstā "Diena" par izrādi teātra kritiķe Zane Radzobe savulaik rakstījusi: ""Āda", kādu to izspēlē Anta Aizupe un Ivars Krasts, ir par mīlestību – tās rašanos, ietriekšanos dzīvē un dzīves pretsitienu. Zināmā mērā tā ir izrāde par sieviešu un vīriešu atšķirīgo skatījumu uz attiecībām, un kā tāda - arī ļoti asprātīga. Situācijas un teksti ir līdz sāpēm pazīstami, un aktieri izspēlējas uz nebēdu - sirsnīgi, godīgi, pašironiski, nelaižot garām iespēju demonstrēt vienas otras dzīvē tik traģiskas situācijas komismu mūžības priekšā. Tā ir izrāde par to, ko nozīmē dzīvot bez ādas, citiem vārdiem - bez barjeras starp tevi un pasauli -, ko nozīmē ādu uzaudzēt. Par to, ka rētas sūrst arī zem bezgaldaudziem ādas slāņiem. Par spīti brīnišķīgajām klišejām, ar kurām pārpildīta mūsu dzīve."

Teksts: Inga Gaile, spēlē: Anta Aizupe, Ivars Krasts, režisors: Andrejs Jarovojs, māksliniece: Ieva Veita, mūzika: Jānis Burmeisters, gaisma: Māra Jarovoja, Andrejs Jarovojs, plakāta autore: Līga Koklače.

Ingas Gailes luga "Āda" ir izdota arī grāmatas versijā "Apgādā Mansards".

Izrāde festivāla "Zemlika" ietvaros 25. oktobrī plkst. 13 būs skatāma A. Kronvalda Durbes vidusskolas aktu zālē. Kā ierasts, izrāde būs bez ieejas maksas, taču ar ierobežotu sēdvietu skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!