Foto: Ilmar Saabas

Piektdien, 5. jūlijā, "Kalev" stadionā Tallinā izskanēja trešais un noslēdzošais Igaunijas XXVII Dziesmu svētku un XX Deju svētki "Mana tēvzeme, mana mīlestība", un pasākuma kulminācija bija dejotāja Kristjana Kaleva bildinājums noslēdzošās dejas "Tuljak" atkārtojumā savai draudzenei Tīnai, ar kuru viņi kopā dejo kolektīvā "Kuljus".

Deju lielkoncertā kolektīvi izdejoja dejas vairākos tematiskajos lokos: "Pļavas", "Krasts", "Mežs", "Purvāji" un "Lauki". Deju lieluzveduma idejas autore un virsvadītāja bija horeogrāfe Vaike Rajaste. Kopumā Deju lielkoncertā piedalījās 10,5 tūkstoši dejotāju, skolotāju un dalībnieku, ziņo "Delfi.ee".

Savā uzrunā Rajaste sacīja, ka viņas prieks ir viņas bērni un mazbērni, un pēc šī koncerta viņa var teikt, ka ģimeni nu veido 11 tūkstoši dejotāju, pasniedzēju un dalībnieku.

Ceturtdien, 4. jūlijā, Tallinas "Kalev" stadionā tika iedegta Dziesmu svētku uguns, kas 33 dienās mērojusi 4200 kilometrus garu ceļu cauri visiem Igaunijas apriņķiem, apceļojot kopumā 450 kultūrvēsturiskas vietas.

Savukārt, sestdien, 6. jūlijā, pulksten 13.00 svētku gājiens no Tallinas centra dosies uz Dziesmu svētku estrādi, kur vakarā arī iedegsies svētku uguns un pulksten 19.00 sāksies pirmais svētku lielkoncerts – "Skolotājam", savukārt svētdien, 7. jūlijā, pulksten 14.00 paredzēts noslēguma koncerts. Sekot līdzi galvenajiem notikumiem tiešraidē piedāvā sabiedrisko mediju platforma "Lsm.lv".

Igaunijas XXVII Dziesmu svētki un XX Deju svētki "Mana tēvzeme, mana mīlestība" norisinās īpašā noskaņā, jo šogad aprit 150 gadi, kopš Igaunijā aizsākusies dziesmu svētku tradīcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!