Foto: LNVM publicitātes foto

Kopš 2018. gada 4. maija Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā (LNVM) Rīgā, Brīvības bulvārī 32, aplūkojama Latvijas valsts simtgadei veltītā izstāde "Latvijas gadsimts". Tā kļuva par vienu no vērienīgākajiem un nozīmīgākajiem svētku programmas notikumiem, arī par pēdējos gados lielāko Latvijas muzeju sadarbības projektu.

Kā informē LNVM pārstāvji, izstādi līdz 2021. gada maijam ar ārkārtējā stāvokļa raisītiem ierobežojumiem (2020. gada marts-maijs, 21. decembris – 2021. gada maijs) apskatījuši ap 80 000 apmeklētāju. Lielākā daļa izstādes viesu bijuši Latvijas iedzīvotāji, bet gandrīz viena piektā daļa – no ārvalstīm. Izstādi valsts simtgades gadā apmeklēja arī ārvalstu amatpersonu delegācijas, tostarp karalisko ģimeņu pārstāvji, kā arī diplomāti.

"Latvijas gadsimta" eksponēšanas laikā tika rīkoti ap 150 pasākumi dažādām mērķauditorijām – nodarbības bērniem, diskusijas, tematiskās ekskursijas un citi. Covid 19 pandēmijas raisīto ierobežojumu laikā, kad muzejs apmeklētājiem bija slēgts, daļa norišu notika tiešsaistē.

"Latvijas gadsimts" tiks slēgts šā gada 23. maijā, bet izstādes mājaslapā izvietotā sabiedrības iesaistes platforma "Gadsimta albums", kurā kopš 2017. gada muzejs aicina pievienot arī savu ģimenes fotogrāfiju un stāstu, turpmāk būs izvietota LNVM elektronisko resursu vietnē emuzejs.lnvm.lv.

Tuvojoties izstādes noslēguma brīdim, piedāvājam atskatu uz pašu izstādi un ar to saistītajām norisēm.

Fotogrāfiju autori – Valters Lācis, Roberts Kaniņš, Jānis Puķītis, LNVM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!