Foto: Jānis Vecbrālis

Sestdien, 28.augustā, ar retro automašīnu piedalīšanos noslēdzās jau trešo gadu pēc kārtas notikušais Liepājas Karostas festivāls, portālu "Delfi" informēja Karostas glābšanas biedrības valdes locekle Monta Krafte.

Karostā sestdien pulcējās 40 seno spēkratu ekipāžas, kas devās "sapņu braucienā" pa Karostas ielām un sacentās foto orientēšanās spēlē pa Karostu. Pēcpusdienā festivāla dalībnieki pulcējās Karostas cietuma pagalmā, kur notika retro auto un moto braucēju apbalvošana.

Mākslinieku darbnīcās Karostas ūdenstornī notika svinīgs pasākumu, kurā piedalījās Liepājas mērs, Latvijas finanšu ministrs ar ģimeni, Liepājas domes un SIA "Liepājas ūdens" vadība. Tēlnieks un Karostas ūdenstorņa mākslinieku darbnīcu kurators Egons Peršēvics iepazīstināja viesus ar mākslinieku paveikto un ieskicēja nākotnes plānus turpmākajiem gadiem.

Karostas glābšanas biedrības pārstāvji pateicās SIA "Liepājas ūdens" vadītājam Andim Dejum par doto iespēju rīkot festivāla pasākumus ūdenstornī un Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājam Jurim Jirgenam par atbalstu festivāla rīkošanā. Viesus ar muzikāliem skaņdarbiem priecēja Liepājas 2.mūzikas skolas absolvents Kirils Švidčenko.

Vakarā Karostas cietuma pagalmā notika koncerts, kura pirmajā daļā uzstājās Liepājas 2. mūzikas skolas audzēkņi. Pēc tam ar lielisku programmu uzstājās grupa "Magone".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!