Foto: F64

Naktī uz svētdienu vairākās vietās Rīgā notika mākslas forums "Baltā nakts", kura laikā apmeklētāji varēja iepazīties ar vērienīgiem latviešu mākslinieku darbiem.

"Baltajai naktij" bija pieteikti 53 projekti. Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" varēja skatīt mākslinieka Ginta Gabrāna personālizstādi - gaismas, skulptūru un 3D videoinstalāciju "Sešas galvas".

Bija aplūkojama arī latviešu skaņraža Voldemāra Johansona instalācija "Slāpes", kurā redzams okeāns vētras laikā.

Viens no "Baltās nakts" vērienīgākajiem pasākumiem norisinājās "Rīgas mākslas telpā" - tur tiks atklāta Francijas laikmetīgās mākslas izstāde "Kramplauzis/ Le Cambrioleur".

Pārdaugavā, Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā Torņakalnā, notika radio "Naba" ikgadējais pasākums "Videogrāfija", bet Arkādijas parkā notika muzikāli literārs pasākums "Vārdu kalns", kurā tika godināts Aspazijas un Raiņa mantojums. Peldošajā galerijā "Noass" viesojās mūziķi Alise Joste, Edgars Šubrovskis, Sniedze Prauliņa, grupa "Momend" un grupa "Laika suns", bet Zunda dārzā tiks svinēti Pārdaugavas senākā ciema svētki.

Kalnciema kvartālā norisinājās performance "Gaismraži", bet Torņakalna baznīcā bija gan muzikāli priekšnesumi, gan dejas, gan video instalācijas.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunajā ēkā jeb Gaismas pilī notika pasākums "Deju laikmets un bītu cīņas". Stāstos par diskotēku kultūras un elektroniskās mūzikas pirmsākumiem Latvijā dalījās Indulis Bilzēns un Kaspars Vanags, bet pēcāk uzstājās "Bītu cīņas" ar "NiklāvZ", "Oriole", "Kodek", "TV Maskava" u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!