Foto: Publicitātes foto

"Laimas" šokolādes muzejs šajās dienās ir uzņēmis savu 10000. apmeklētāju. Par to kļuva skolēns Markuss, kurš kopā ar ģimeni un draugiem bija atnācis uz muzeju ekskursijā, portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.

Muzejs durvis apmeklētājiem atvēra šogad janvārī un šo četru mēnešu laikā jau paspējis kļūt par iecienītu ekskursiju un pasākumu rīkošanas vietu. Katru nedēļu muzejs uzņem vairākas skolēnu grupas no dažādiem Latvijas reģioniem, muzeju apmeklē arī individuālie interesenti, ārzemju viesi.

"Pirmsskolas vecuma bērni un skolēni ir mūsu galvenā mērķauditorija, esam gandarīti, ka šajos četros mēnešos tieši bērni visbiežāk ir ciemojušies muzejā," stāsta Laimas šokolādes muzeja direktore Dace Reisone.

Muzejs ir uzsācis veidot arī kādu pavisam īpašu projektu – Dzīvo stāstu krājumu. Tās ir intervijas ar interesantiem cilvēkiem, kuri ir strādājuši, vai joprojām strādā Laimā, vai arī kā savādāk ir saistīti ar Laimu. Šo cilvēku stāstus var redzēt šeit.

"Laimas šokolādes muzejs arī kļūst par arvien populārāku dzimšanas dienu ballīšu, korporatīvo pasākumu un pat kāzu svinību vietu," stāsta D.Reisone. "Dzimšanas dienu svinībām mēs piedāvājam iespēju pasūtīt īpašās kūkas, kuras ir iespējams pasūtīt tikai muzejā. Piemēram, kūka "Lācis", kas gatavota pēc klasiskās "Skrudrupūžņa" receptūras, un citas," saka muzeja vadītāja.

"Laimas" šokolādes muzeja platība ir 520 kvadrātmetri, tā vecākajam eksponātam šogad paliek 120 gadi, bet ekspozīcijas iekārtošanai ir izmantoti 100 kilogrami īsto kakao pupiņu. Muzejā darbojas Radošā darbnīca, kurā katrs var pats izgatavot gardas šokolādes konfektes.

Ekskursija "Laimas" šokolādes muzejā gida pavadībā ilgst apmēram stundu un tās laikā katrs var baudīt karsto šokolādi, izgatavot savas īpašās šokolādes tāfelītes iepakojumu, nofotografēties un iefilmēt savu īpašo novēlējumu uz skatuves, kā arī uzzināt stāstu par kakao pupu un noskaidrot daudzus interesantus faktus par šokolādi un "Laimu".

Katrs muzeja apmeklētājs saņem savu muzeja karti ar QR kodu. Ar šī koda palīdzību fotogrāfijas un videofilmas, kas tapušas ekskursijas laikā, var apskatīties privātajā profilā interneta vietnē es.laima.lv, privātais profils tajā tiek izveidots piereģistrējoties muzeja apmeklējumam.

"Laimas" šokolādes muzejs ir tapis vēsturiskajā ēkā - Miera un Palīdzības ielas stūrī. Šo Latvijas industriālā mantojama sarakstā iekļauto namu 1939. gadā projektējis arhitekts Staņislavs Aloizs Borbals.

Muzejs strādā katru dienu izņemot pirmdienas no plkst. 10 līdz 19. Muzeja apmeklējums pieaugušajiem maksā septiņus eiro, skolēniem, pilna laika studentiem, pensionāriem un cilvēkiem ar īpašajām vajadzībām – pieus eiro, bērniem vecumā no trīs līdz sešiem gadiem –  trīs eiro, bet bērniem līdz trīs gadu vecumam apmeklējums ir bez maksas.

Ģimenēm ar bērniem tiek piemērota 20% atlaide, bet skolēnu grupām ir 10% atlaide no kopējās grupas cenas un vienam skolotājam apmeklējums ir bez maksas.

Radošās darbnīcas apmeklējums ir jāpiesaka iepriekš. Muzeja apmeklējums gida pavadībā, kam seko darbošanās šokolādes darbnīcā pieaugušajiem maksā 16 eiro, bet bērniem no trīs gadu vecuma – 14 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!