Foto: Publicitātes foto
Jaunie britu dizaineri Īans Flads un Kriss Prosers pievērsušies tam, kas abiem patīk visvairāk - arhitektūrai un spēlēm -, radot šaha figūriņu Londonu, vēsta ietekmīgais dizaina portāls "Designboom Magazine".

Projekts ir pavisam svaigs un tikai pirms nedēļas pieteikts kopāfinansēšanas interneta vietnē "Kickstarter", lai savāktu nepieciešamos līdzekļus spēles ražošanas uzsākšanai. Tomēr jau tagad ar 3D printera palīdzību ražotie šaha kauliņi savas vienkāršības un simboliskās nozīmes dēļ spēles ideju padarījuši populāru arhitektu vidū.

Par bandinieku izvēlēta tradicionāla angļu divstāvu ķieģeļu mājiņa, tornis ir visā pasaulē pazīstamais Bigbens, bet zirgs ir tā saucamā "Londonas acs", "jo, kas gan vēl labāk var pārredzēt spēles laukumu," norāda spēles veidotāji. Par laidni ir kļuvis "gurķa" iesauku iemantojušais debesskrāpis, bet karalis ir biznesa rajona "Canary Wharf" prominentākā ēka. Londonas un visas Eiropas iespaidīgākā augstceltne "Shard" savukārt pilda šaha dāmas funkcijas.

Jaunie dizaineri nebūt nedomā apstāties pie šīs idejas un vēlas panākt "globālu dominanci", līdzīgi šaha figūriņās pārvēršot arī citu pasaules lielpilsētu arhitektūras pērles. "Kāpēc gan nespēlēt ar savu pilsētu pret kādu citu," nākotnes plānus atklāj projekta veidotāji. Tāpat "Kickstarter" interneta vietnē ievietotajā video viņi atklāj, ka jau esot sagatavoti dizaini un idejas, lai veiksmīga projekta īstenošanas gadījumā drīz varētu ķerties arī pie šaha figūriņu Parīzes, Ņujorkas, Šanhajas, Dubaijas un Romas ražošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!