Foto: F64

Ar dažādām peformancēm, kinoseansiem, koncertiem un izstādēm Rīgā aizvadīts ikgadējais mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts" ("Nuit Blanche" – franču val.), netipiski siltajā septembra vakarā pulcējot īpaši daudz gan mākslas entuziastus, gan ģimenes ar bērniem, gan jauniešu, garāmgājējus, tūristus un citus interesentus.

Kā novēroja portāls "Delfi", daudzi apmeklētāji kā sabiedroto "Baltās nakts" baudīšanai bija izvēlējušies velosipēdu, ērti sasniedzot arī attālākus objektu Pārdaugava vai Miera ielas rajonā.

Šogad "Baltā nakts" piedāvāja mākslas pasākumu programmu ne tikai pilsētas centrā un Vecrīgā, bet arī Spīķeru kvartālā, Stūra mājā, Miera ielas apkaimē, Pārdaugavā, "Ziemeļblāzmā" un citur. Viens no festivāla objektiem bija mobilā aplikācija, ko veidojis mākslinieks Gints Gabrāns. Ar tās palīdzību mākslu varēja meklēt jebkur pilsētvidē.

Īpašu interesi apmeklētāju vidū izraisījusi gaismas instalācija "Mākonis", ko veido 6000 spuldzītes – tā aplūkojama pašā Rīgas centrā, pie Brīvības pieminekļa, turklāt "Mākonis" tiks ieslēgts ik vakaru līdz 13. septembrim.

Kopumā foruma pamatprogrammu veidoja vairāk nekā 30 mākslas un kultūras projekti un vairāk nekā 20 iniciatīvu projekti, kuru organizēšanā iesaistījušies teātri, skolas un bērnudārzi, mākslas galerijas, kafejnīcas, mākslas un kultūras studijas, aktīvie rīdzinieki un domu biedri.

Rīgā "Baltā nakts" notiek jau 11. gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!