Foto: Jurģis Rikveilis
Jau vairākus gadus Tautas deju ansamblis "Dancis" sadarbībā ar fotogrāfu Jurģi Rikveili izdod savu kalendāru, kurā modeļu lomās iejūtas paši dejotāji, tradicionālo un tautisko parādot jaunā, laikmetīgā veidā. Arī šī gada sākumā laists klajā jauns kalendārs, kurā dejotāji un fotogrāfs radoši pārsteidz ar veidiem, kā transformēt latviešu tautas tērpu.

Kā ""Facebook" vēsta fotogrāfs Jurģis Rikveilis, šoreiz ""Danča" modes kalendāra" idejas autores ir Lauma Šime un Dārta Helēna Jaunalksne.

Deju kolektīva un fotogrāfa sadarbība aizsākusies jau pirms pieciem gadiem. "TDA "Dancis" gada ballē ar izbrīnu noskatījos jauno dejotāju priekšnesumu. Ar izbrīnu tieši trako, īpaši šim vakaram tapušo tērpu dēļ," stāsta Rikveilis. Jau toreiz bijis diezgan skaidrs, ka šo ideju nedrīkst aizmirst un izmantot īstajā laikā un vietā. Tiesa, laiks līdz realizācijai bijis ilgs, bet rezultāts tik interesants, ka sarežģītā organizēšana bijusi tā vērta.

Foto: Jurģis Rikveilis

"Ir tik neaptverami daudz veidos un fotosesijās bildēts latviešu tautastērps, bet joprojām tas iedvesmo! Un tad pienāks nākamā reizē, kad jau atkal taps kaut kas šobrīd pilnīgi neiedomājams," vēsta fotogrāfs.

Projekta producente – Līga Indriksone.

Jurģis Rikvelis iepriekš ir veidojis interesantas fotosesijas arī tādiem deju kolektīviem kā "Rotaļa", "Zelta sietiņš", "Vizbulīte", "Vektors" un citiem.

Latvijas Universitātes Tautas deju kolektīvs "Dancis" ir viens no senākajiem deju ansambļiem Latvijā. Pērn tam apritēja 75 gadi kopš dibināšanas. Kopš 1987. gada kolektīva vadītājs ir Rolands Juraševskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!