Foto: Publicitātes foto
Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunajai ēkai izvēlēts jumta risinājums un darbi pie tā būvniecības sāksies jau vasarā.


Kopš 2010.gada septembra meklēts labākais un finansiāli izdevīgākais LNB topošās ēkas jumta risinājums un izskatītas vairākas alternatīvas. Pēc izpētes Kultūras ministrijai 2011.gada janvārī piedāvāti divi iespējamie risinājumi – vācu uzņēmuma "Interfalz GMBH&Co.KG" piedāvātais jumta risinājums ar vienu hidroizolācijas barjeru un Nacionālās Būvkompāniju apvienības sadarbībā ar RBSSKALS un "Battaglini" izstrādātais piedāvājums ar trim hidroizolācijas barjerām. Kultūras ministrija izvēlējusies pēdējo, t.i. NBA, RBSSKALS un "Battaglini" jumta risinājumu; kura izmaksas ir par aptuveni vienu miljonu latu pirms nodokļu nomaksas zemākas nekā "Interfalz GMBH&Co.KG".

Šādi jumta risinājums LNB jaunajai ēkai izmaksās par aptuveni trīs miljiem latu mazāk nekā sākotnēji tāmē norādītās plānotās jumta risinājuma izmaksas.

Jumta konstrukciju bibliotēkas ēkas maketā izbūvēs šī gada septembrī, taču sagatavošanās darbus galvenajā ēkā pie tā uzsāks jau šovasar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!