Foto: DELFI

Oktobra beigās "Sapņu fabrikā" tika atklāta Latvijā vēl nebijusi izklaide – gardēžu šovs, teatrāls uzvedums "Kriminālās vakariņas". Sarunā ar portālu "Delfi" šova režisors Regnārs Vaivars un aktieris Andris Bulis dalās iespaidos oriģinālā notikuma veidošanas procesu.

Vaivars stāsta, ka būtiskākā atšķirība no darba teātrī, "Kriminālajās vakariņās" ir tā, ka "cilvēki atnākuši, pirmkārt, paēst un gaida, kas vēl tiks piedāvāts". Šova režijas autors atzīst, ka publikas reakcija katru vakaru mainās – piedzīvota gan vienkārši lieliska attieksme, gan brīži, kad daļa publikas cenšas paši nokļūt uz skatuves.

Jautāts, kā izveidota uzveduma komanda, Vaivars norāda, ka tajā piedalīties aicinājis, viņaprāt, "labākos aktierus, kuri nav valsts teātru štatā, kā arī nefilmējas seriālos un reklāmās, tāpēc lielākajai daļai publikas viņi, izņemot Artūru Krūzkopu, ir nepazīstami". "Vienkārši paņēmu labākos, bez nekādiem nosacījumiem," norāda režisors.

Savukārt Bulis uzsver, ka, viņaprāt, ļoti būtiski ir tas, ka izrādē ir iesaistīts ikviens klātesošais un tā nav klasiska izrāde, kur skatītājs ir skatītājs.

"Vienā vārdā "Kriminālās vakariņas" - tas ir izaicinājums! Tāpat arī intriga un pilns vēders. Turklāt katram dalībniekam jārēķinās, ka ikviens ir liecinieks vai vainīgais," noslēpumaini skaidro aktieris.

Projektā piedalās arī scenogrāfs Aigars Ozoliņš, dramaturgs Nils Sakss un citi. Decembra šefpavārs ir Jouni Toivanens, "Michelin" zvaigžņu restorāna Somijā "Pure Bistro" īpašnieks un šefpavārs.

Viņš uzskata, ka ēdienam ir svarīga ne vien garša, bet arī vizuālais noformējums, jo cilvēki "ēd ar acīm". Šefpavārs seko līdzi jaunākajām pavārmākslas tendencēm pasaulē, tradicionālo virtuvi papildina ar jaunām nebijušām garšām.

Tuvākās "Kriminālās vakariņas" gaidāmas 2., 3., 4., 5., 8. un 9. decembrī.

Biļetes pieejamas www.bilesuserviss.lv kasēs vai www.gardezuteatris.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!