Foto: Publicitātes foto

Tikko iznākušajā un draugu pulkā atvērtajā grāmatā "Viņpus nāves. Nāvei tuvās pieredzes mūsdienu Latvijā" latviešu publicists, mūziķis, teologs, ceļotājs un brīvdomātājs Harijs Vagrants sevi atklāj no citas puses – kā cilvēka psihes procesu interesentu un pētnieku.

Kā norāda izdevniecība "Zvaigzne ABC", Vagrantu saista garīgums, dzīves jēgas meklējumi, un sevišķi – katra cilvēka dzīves noslēguma Lielā Mistērija: nāve.

Nāvei tuvo pieredžu pētniecībai viņš pievērsies vairākus gadus, un šajā grāmatā ir apkopoti 11 spilgti un noslēpumaini stāsti, ko viņam uzticējuši Latvijas cilvēki – ļaudis, kuri atradušies uz dzīvības un nāves robežas.

Stāsti vēstī par zināmu notikuma priekšvēsturi, par iemeslu, par to, kā cilvēks nokļuva uz dzīvības un nāves robežas, kā arī īsu vērtējumu, vai un kā šī pieredze mainījusi viņa dzīvi.

Harijs Vagrants (1988), īstajā vārdā Harijs Kadiķis, daļu dzīves veltījis tuvu un tālāku zemju apceļošanai, ceļojumus finansējot galvenokārt ar ielu muzicēšanu.

2023. gada decembrī iznāca Vagranta grāmata "Trakā mugursomnieka negantie piedzīvojumi", kurā atspoguļoti stopēšanas piedzīvojumi ceļā uz Ziemeļgrieķiju – hipiju festivālu "Varavīksnes saiets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!