Foto: DELFI
Dziesmu un deju svētku padome izskatīs tādus aktuālus svētku rīkošanas jautājumus kā XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku biļešu politika, svētku vizuālā identitāte un Daugavas stadiona gatavība Deju lieluzvedumam, portālu "Delfi" informē KNMC komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika.

SIA "Brandbox" pārstāvji Ēriks Šulcs un Ģirts Strumpmanis sanāksmes ievadā prezentēs nākamo svētku logo "Skaņu vijums vainagā", kā arī stāstīs par tā izstrādes gaitu. Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta un jaunatnes departamenta direktora vietnieks sporta jomā Edgars Severs informēs par Daugavas stadiona sagatavošanu Deju lieluzveduma norisēm. Tāpat darba kārtībā būs jautājums par svētku biļešu un ielūgumu politiku, stāsta Bika.

Savukārt Dziesmu un deju svētku Mākslinieciskās padomes priekšsēdētājs Māris Sirmais informēs par Mākslinieciskās padomes sanāksmes aktualitātēm – svētku gājiena sagatavošanu, koru virsdiriģentu un Goda virsdiriģentu kandidatūru izskatīšanu, vokāli simfoniskās mūzikas, garīgās mūzikas koncerta, Jāzepam Vītolam veltītā koncerta projektiem un citiem jautājumiem.

Sanāksmes noslēgumā Valsts izglītības satura centra vadītāja vietniece, Interešu izglītības un tālākizglītības departamenta direktore Agra Bērziņa iepazīstinās ar 2015.gada Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku sagatavošanas aktualitātēm.

Dziesmu un deju svētku padomes kārtējā tikšanās notiks 2012. gada 19.decembrī, pulksten 12 Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrā.

Dziesmu un deju svētku padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir sekmēt Dziesmu un deju svētku procesa ilgtspēju un tradīcijas tālāknodošanu. Tās sastāvu apstiprina uz pieciem gadiem, un padomes uzdevumi ir noteikti Dziesmu un deju svētku likumā. Padomē darbojas gan valsts, pašvaldību un kultūras organizāciju pārstāvji, gan kultūras nozaru eksperti, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!