Foto: AFP/Scanpix

Zinātnieki no Smitsona institūta skudru laboratorijas Venecuēlas mežos atklājuši jaunu skudru sugu, ko nosaukuši "Radiohead" vārdā, vēsta vietne "Phys.org".

Jaunā skudru suga nosaukta par "Sericomyrmex radioheadi", godinot populāro angļu rokgrupu. "Sericomyrmex" ģints burtiskā tulkojumā no latīņu valodas nozīmē "zīdainās skudras".

Pētnieki Ana Ješovņika un Teds R. Šulcs vēsta, ka vēlējušies "izrādīt cieņu viņu mūzikai. Bet vēl svarīgāk – mēs gribējām izteikt atzinību grupas dalībnieku centieniem saudzēt mūsu vidi, it īpaši tam, kā viņi izplata zināšanas par klimata izmaiņām".

Tikmēr vēl tikai pagājušajā nedēļā izplatītas ziņas, ka jauna garneļu suga nosaukta apvienības "Pink Floyd" vārdā – nesen atklātais peldvēzis nosaukts par "Synalpheus pinkfloydi". Garneles sugu atklājušie zinātnieki esot pirms vairākiem gadiem norunājuši, ka jaunas sugas atklāšanas gadījumā to nosauks viņu iecienītākās grupas vārdā.

Tāpat jau ziņots, ka 2016. gada vasarā jauna spalvaino zirnekļu tarantulu suga nosaukta rakstnieka, Nobela prēmijas literatūrā laureāta Gabriela Garsijas Markesa vārdā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!