Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izvērtēs Kultūras ministrijas iesniegumu par Latvijas Nacionālās operas (LNO) amatpersonu iespējamiem pārkāpumiem saistībā ar ielūgumu dalīšanu.

KNAB preses pārstāve Inta Šaboha pastāstīja, ka birojs ir saņēmis Kultūras ministrijas iesniegumu un savas kompetences ietvaros izvērtēs tajā minētos faktus par operas amatpersonu iespējamiem pārkāpumiem.

Jau ziņots, ka premjers Valdis Dombrovskis pagājušajā piektdienā pieprasīja kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) demisiju. Šādu lēmumu viņš pieņēma divas dienas pēc tam, kad kultūras ministre bija atbrīvojusi no amata Latvijas Nacionālās operas direktoru Andreju Žagaru uzticības zaudēšanas dēļ. Pirmdien Dombrovskis parakstīja rīkojumu par Jaunzemes-Grendes atbrīvošanu no amata.

Pēdējais pacietības piliens ministrei saistībā ar Žagaru bijis LNO 150 gadu jubilejas svinības un izdalītie ielūgumi. Viņa iepriekš žurnālistiem klāstīja, ka saistībā ar jubilejas koncertiem neesot skaidrs aptuveni 200 ielūgumu liktenis - kam tie ir izdalīti. Ar iesniegumu par pazudušajiem ielūgumiem ministre nolēma vērsties KNAB.

LNO finanšu direktors Normunds Matutis paziņojis, ka ielūgumi tiek piešķirti pēc precīzi izveidota saraksta konkrētām personām un nav iespējams, ka kādi no tiem varētu "pazust" vai nonākt citās rokās.

LNO finanšu direktora rīcībā esošā informācija liecina, ka uz 5.septembra jubilejas koncertu tika izsniegti 147 ielūgumi, bet uz 6.septembra koncertu - 39, tātad kopā - 186, nevis 200.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!