Foto: Publicitātes attēls

"Situācija ar Valmieras teātra būvniecības darbiem šobrīd ir kritiska – ieilgušie strīdi starp ēkas īpašnieku, būvniecības projekta virzītāju VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) un būvnieku apdraud teātra darbu šo un iespējams nākamo sezonu," tā otrdien, 7. septembrī, tikšanās laikā ar VNĪ pārstāvjiem un Valmieras teātra vadību sacīja kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Kultūras ministrs Nauris Puntulis uz tikšanos bija aicinājis VNĪ valdes pārstāvjus Renāru Griškevicu un Jeļenu Gavrilovu, lai saņemtu skaidrojumus par Valmieras teātra ēkas būvniecības darbu aktuālo statusu, kā arī turpmākās rīcības scenārijus. Tikšanās piedalījās arī valsts sekretāre Dace Vilsone un Valmieras teātra direktore Evita Sniedze

"VNĪ nekavējoties jārod racionāls, saimniecisks un uz teātra darbības nepārtrauktību vērsts risinājums," pēc tikšanās akcentēja Puntulis. Ministrs aicinās VNĪ valdi un padomi apskatīt Valmieras teātri pirms jebkāda lēmuma pieņemšanas, lai klātienē iepazītos ar esošo situāciju.

"Teātris ir ķīlnieks ieilgušam strīdam. Esam pielāgojuši savu darbību būvniecības darbiem, strādājot ekstrēmos, teātra darbībai faktiski nepiemērotos apstākļos. Apzinoties potenciālos būvniecības projekta attīstības scenāriju un ņemot vērā Jaunā Rīgas teātra ēkas pārbūves pieredzi, esmu bažīga par teātra attīstības iespējām tuvākajā nākotnē," sacīja Valmieras teātra vadītāja.

Viņa piebilst: "Esmu no sirds pateicīga mūsu skatītājiem, kuri, neraugoties uz nekomfortabliem sadzīves apstākļiem, turpina apmeklēt izrādes Apaļajā zālē un gaida mūs visā Latvijā, un kuri būtu patiesi pelnījuši jaunu teātra ēku ar lielo skatuvi jau uz teātra simtgadi 2023. gadā."

Direktore norāda, ka šobrīd vairāk nekā puse Valmieras teātra ēkas ir demontēta, bez jumta un sienām, ir nodemontēts viss siltumtīkls, atstājot teātra ēku bez apkures, bez labierīcībām, ūdensvads ar siltu ūdeni ir pieejams tikai vienā grimētavā, kas pielāgota frizētavai. Tajā pat laikā Valmieras teātris kopš pagājušā gada janvāra nav pārtraucis spēlēt izrādes teātra Apaļajā zālē, un kopā ar viesošanos Latvijā un Dailes teātrī katru mēnesi tiek rādītas vairāk kā divdesmit izrādes.

Pēc sākotnējā plāna, ko izstrādāja VNI, projekts bija jāpabeidz 2022. gada oktobrī, vēlāk termiņi tika pārcelti uz 2023. gada janvārī un pēc tam uz 2023. maiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!