Foto: Publicitātes foto

10. decembrī Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) aicina uz Johana Štrausa dēla operetes "Sikspārnis" pirmizrādi.

Kā vēsta LNOB pārstāvji, jauniestudējumu veido muzikālais vadītājs un diriģents Jānis Liepiņš, diriģents Normunds Vaicis, režisors Edmunds Freibergs, scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfs Alberts Kivlenieks un gaismu mākslinieks Jevgeņijs Vinogradovs.

Johana Štrausa dēla populārākā operete "Sikspārnis" vēsta par greznu un reibinošu pasauli, kurā valda spožums un jautrība, flirts, intrigas un pārpratumi.

Grāfa Orlovska rīkotajā ballē turīgais Gabriels fon Eizenšteins aizraujas ar apburošu svešinieci, pat nenojaušot, ka maska slēpj paša sievu Rozalindi. Bet sievas neveiksmīgais pielūdzējs dziedonis Alfrēds tikmēr nokļūst cietumā Eizenšteina vietā.

Jauniestudējumā izmantots Karla Hafnera un Riharda Ženē librets Pētera Pētersona dramatizējumā, Edmunda Freiberga redakcijā.

Uzvedumā tiks dziedāts vācu valodā un runāts latviski. Rozalindes lomā iejutīsies Sonora Vaice vai Margarita Vilsone, Adeli atveidos Inga Šļubovska-Kancēviča, Marlēna Keine vai Jolanta Strikaite-Lapiņa, Alfrēds būs Raimonds Bramanis, Mihails Čuļpajevs vai Juris Vizbulis, Eizenšteins – Jānis Apeinis, Juris Jope vai Nauris Puntulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!