Foto: Publicitātes attēli
Apgāds "Jumava" drīzumā laidīs klajā monumentālu izdevumu – grāmatu "Latvijas kultūras vēsture".

Kā vēsta izdevēji, tas ir visaptverošs vēstījums par kultūrmantojumu un kultūras procesiem Latvijā daudzu gadsimtu garumā, iekļaujot aktuālās norises arī par pēdējām desmitgadēm. Aprīlī tiek izsludināta iepriekšparakstīšanās uz šo izdevumu, kad grāmatu iespējams pasūtīt par draudzīgāku cenu; grāmatu plānots izdot maijā.

Vērienīgais projekts septiņu gadu garumā tapis Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Ojāra Spārīša vadībā. Kā raksta grāmatas izdevēji, divdesmit divu autoru kolektīvs pārstāv Latvijas akadēmisko eliti, viņu vidū ir gan akadēmiķi un zinātnisko institūtu vadošie pētnieki, gan augstskolu mācībspēki un profesori.

Grāmatā analizēti un sistematizēti nozīmīgi fakti par Latvijas kultūras vēsturi, tagadni un tendencēm. Tas ir saistoši uzrakstīts vēstījums par latviešu literatūru, folkloru, mitoloģiju, valodu, vēsturi, vizuālo mākslu, arhitektūru, modi, kino, teātri, mūziku un citām jomām, katrā no tām izceļot svarīgākos notikumus un izcilas personības.

"Šis ir kvalitatīvs, izglītojošs izdevums ar paliekošu vērtību nākamajām paaudzēm. Grāmatā iekļauts bagātīgs vizuālais materiāls: vairāk nekā 1000 fotogrāfiju un attēlu, pārskatāmi veidotas hronoloģiskas notikumu tabulas. Kā vērtīgs izziņu avots tas noderēs skolēniem, studentiem un ikvienam interesentam, papildinot zināšanas par plašu kultūras spektru Latvijā gadsimtu škērsgriezumā un stiprinot latviskās identitātes gēnu," raksta izdevniecības "Jumava" pārstāvji.

Plašāka informācija par iepriekšparakstīšanos uz izdevumu "Latvijas kultūras vēsture" apgāda mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!