Foto: Privātais arhīvs
Radio "Pieci.lv" raidījuma "Pilnīgs vakars" plašu ažiotāžu izraisījušās rubrikas "Pieliec punktu" vadītājs Mārtiņš Pavasaris ir atstādināts no amata, portālam "Delfi" pastāstīja "Pieci.lv" vadītājs Kārlis Dagilis.

Mārtiņš Pavasaris no raidījuma vadīšanas ir atstādināts līdz vasaras beigām. Dagilis stāsta, ka šajā laikā plānots izvērtēt Pavasara vadītās rubrikas darbību. Viņš uzsver, ka šim lēmumam nav nekāda sakara ar politiskajām norisēm - šis ir radio "Pieci.lv" iekšējais lēmums.

Dagilis skaidro, ka, ņemot vērā sabiedrībā un medijos radīto sašutumu, viņaprāt, būtu tikai korekti "iepauzēt" rubrikas darbību un izanalizēt situāciju.

Tajā pat laikā "Pieci.lv" vadītājs uzsver, ka novērtē Pavasara padarīto un cer sadarboties ar viņu turpmāk.

Viņaprāt, šis gadījums signalizējis par plašākām problēmām un konkrētās rubrikas darbība jāvērtē plašākā kontekstā, proti, viens no skandāla iemesliem ir rubrikā lietotie lamuvārdi.

"#PieliecPunktu sacensībās izmantotā leksika pārsteidza daudzus. To apstiprina arī šobrīd uzvirmojusī diskusija sabiedrībā. Taču mēs nedrīkstam vienkārši slēgt raidījumu, nosaukt auditoriju par "deģenerātiem" un izlikties, ka problēma neeksistē.

Tā vietā, uzskatām, ka ar dažādām sabiedrības grupām ir jāveido diskusija par to, kādā formā turpināt šo raidījumu, pastiprināti pievēršot uzmanību emocionālajai vardarbībai, kam jau ir postošas sekas," Dagilis stāsta savā rakstā "Vārdi sāp. Pieliec punktu"

Taujāts par to, kā reaģēs uz sociālajos tīklos izteiktajiem pārmetumiem par cenzūru, Dagilis teic, ka ir pret to. "Manuprāt, jauniešu raidījumos var būt provokatīvs saturs, ar jauniešiem jārunā citādāk. Tādos gadījumos var būt arī atkāpes no normas," stāsta Dagilis, taču uzsver, ka šobrīd radio radusies nepieciešamība reaģēt uz ažiotāžu un galu galā nolemts veikt šādu soli.

Savukārt pats Mārtiņš Pavasaris portālam "Delfi" komentējot situāciju uzsver, ka negrib "mazgāt netīro veļu": "Nenodarbošos ar nomelnošanu, aiz cieņas pret radio un cilvēkiem, kam tas ir tikpat svarīgi kā man. Zinu vienu - kopš 2014. gada sākuma, kad sāku darbu "Pieci.lv", es darīju visu, lai maksimāli cīnītos par hiphopa kultūras interesēm un radio labklājību.

Tagad ir sanācis - kā ir. Vai es atgriezīšos rudenī? Ar Dagili es vienā komandā kādu laiku noteikti nestrādāšu. Man ir jāgatavojas "Pieliec punktu" finālam 30. jūnijā un jāmeklē cits darbs!" stāsta Pavasaris.

Tikmēr sociālajos tīklos liela daļa jauniešu pauž atbalstu Mārtiņam Pavasarim.






Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!