"Delfi" kopā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā noskatīties Dziesmu svētku kustībai veltītā oriģinālseriāla "Kolektīvs" pirmo sēriju "Degsme", ko veidojis režisors Aiks Karapetjans.

"Degsme" stāsta par Austrālijas latvieti bez savas deju kopas, kurš atbrauc uz Latviju un tik ļoti grib piedalīties Dziesmu un deju svētkos, ka izlūdzas pieņemt viņu kādā deju kolektīvā. Galvenajās lomās: Ieva Florence-Vīksne, Rolands Beķeris un Edgars Samītis.

Seriāls, kurā kopumā plānotas sešas sērijas, tapušas "fon Films" sadarbībā ar XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku lieldraugu LMT.

Pirmās četras seriāla komēdijdrāmas sērijas uzņēmuši režisori Aiks Karapetjans, Edgars Kaupers, Oskars Rupenheits un Papa Chi. Visu sēriju darbība risinās Dziesmu un deju svētku kustības kolektīvos, galvenie varoņi ir šo kolektīvu dalībnieki, un notikumu pamatā ir patiesi stāsti, ko iesūtījuši kori un deju kolektīvi. Vienlaikus seriāla veidotāji uzsver, ka tas nav stāsts par Dziesmu un deju svētkiem, svētki ir tikai šo notikumu fons.

Kā stāsta seriāla producenti, stāsti un atmiņas par dziesmu un deju svētku dalībnieku dzīvi ir ļoti dažādi, un izvēle katru sēriju uzticēt citam režisoram ļāva šo svētku dalībnieku kustību parādīt dažādās manierēs. Dziesmusvētki ir kopīgi, bet tomēr katram savi – tāpat šis seriāls-antoloģija "Kolektīvs" dažādus režisorus apvienojis ar kopīgu mērķi: radīt savu versiju par Dziesmu un deju svētku kustību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!