Foto: Publicitātes attēls

Kinoteātrī "Splendid Palace" 17. aprīlī pulksten 19 notiks koncertsaruna-instruktāža "Kā sagatavoties citplanētiešu iebrukumam?"

Kā "Delfi" informēja rīkotāji, pasākumā šo jautājumu risinās Jānis Skutelis, Arnis Rītups, Miķelis Fišers un Valdis Birkavs.

"Lai gan pa pakšiem brīdinājumi bija dzirdami jau ilgāku laiku, ne pandēmijai, ne pasaules karam neviens nebija gatavs. Atliek savlaicīgi, apsteidzoši un preventīvi sagatavoties citplanētiešu iebrukumam. Te neiztikt bez starpcivilizāciju kontaktos un komunikācijā pieredzējušu cilvēku padoma un redzējuma. Lai nebūtu nekādu nepatīkamu pārsteigumu. Kā reiz rakstīja kāds austriešu lielrūpnieka dēls - ejot mājās, man šķita, ka tur mani sagaida kaut kas pārsteidzošs; nonākot mājās, nekā pārsteidzoša nebija; tas mani ļoti pārsteidza," raksta organizatori.

Filozofs un žurnāla "Rīgas Laiks" redaktors Arnis Rītups saka: "Kā rakstīja Arturs Klarks - vai nu mēs visumā esam vieni, vai arī neesam. Abas iespējas ir vienlīdz šausminošas. Globālie cilvēku iztēles veidotāji drošības labad uztur vismaz divus variantus - 1) svešie ir gudri un labsirdīgi; 2) svešie var izrādīties arī cietsirdīgi, nežēlīgi un alkatīgi. Iespējams, ka pareizā atbildē ir 3) svešie ir dažādi. Un citplanētieši ir vissvešākie no svešajiem. Sagatavojoties viņiem, būsim gatavi visam."

Komiķis Jānis Skutelis papildina:"Prasti runājot, ikdienas kognitīvie un mentālie procesi kļūst arvien komplicētāki, bet nekur nav teikts, ka tos nevar sarežģīt vēl vairāk."

Instruktāžas beigās būs iespēja uzdot jautājumus un, iespējams, saņemt atbildes.

Biļetes uz pasākumu nopērkamas bezrindas.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!