Foto: DELFI

Laikā no 9. līdz 19. jūlijam, kad norisinās Pasaules koru olimpiāde, Rīgā darbojas Pasaules koru olimpiādes informācijas centri un ir pieejami bezmaksas bukleti ar Pasaules koru olimpiādes programmu, vēsta Pasaules koru olimpiādes rīkotāji.

Pasaules koru olimpiādes informācijas centri darbojas katru dienu starptautiskajā lidostā "Rīga" (E un C sektorā), Olimpiskajā Sporta centrā (Grostonas iela 6b), Rīgas Valsts 2. ģimnāzijā (Kr. Valdemāra iela 1), Vērmanes dārzā, kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014", tirdzniecības centrā "Alfa" (Brīvības gatve 372).

Bezmaksas bukleti par Pasaules koru olimpiādes programmu ir pieejami astoņās konkursu norises vietās un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, "Live Rīga" informācijas centros, "Biļešu Paradīze" kasēs (izņemot Nacionālajā un Dailes teātrī), "Coffee Inn" kafejnīcās visā Rīgā, Vērmanes dārza gadatirgū "Made In Riga", kas darbojas katru dienu no plkst.10:00 līdz plkst.22:00 un visās Rīgas viesnīcās. Tāpat Pasaules koru olimpiādes bezmaksas programmu bukleti ir pieejami sadarbības partneru tirdzniecības vietās un klientu apkalpošanas centros.

Pasaules koru olimpiāde ir lielākais pasaules koru mūzikas festivāls, kas no 9. līdz 19. jūlijam Rīgā pulcēs piecu kontinentu 73 valstu 460 koru 27 000 dalībniekus. Tās mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu.

Desmit dienu laikā Rīgas koncertzālēs un parkos norisināsies konkursi 29 kategorijās, meistarklases un semināri, īpašie koncerti un koru draudzības koncerti, dalībnieku gājiens un daudzi citi aizraujoši pasākumi. Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000. gada un notiek reizi divos gados.

Pasaules koru olimpiādi Rīgā rīko nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar Vācijas kultūras organizāciju "Interkultur".

"Rīga 2014" programmas partneris ir Lattelecom, kas nodrošina pasākumu tehnoloģisko atbalstu, tajā skaitā, bezmaksas WiFi. Tehnoloģijas palīdz iepazīstināt plašu publiku ar kultūras vērtībām, kā arī veicina ikviena interesenta iesaisti unikālos kultūras dzīves notikumos.

Rīgā lietotājiem ir pieejami gandrīz 1000 bezmaksas WiFi punkti, un, pateicoties tam, Rīga ir kļuvusi par Eiropas bezmaksas WiFi galvaspilsētu. Pasaules koru Olimpiādes dalībnieku ērtībai izveidoti arī papildus WiFi punkti izveidoti koncertu norises vietās – Vērmanes dārza estrādē, Olimpiskajā sporta centrā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, "Lielās ģildes" koncertzālē, kā arī Lielkoncerta 13. jūlijā laikā Mežaparka estrādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!