Foto: Jessica Ruscello
Latvijas Mākslinieku savienība, Latvijas Rakstnieku savienība, Latvijas Teātra darbinieku savienība, Latvijas Rokmūzikas Asociācija atbalstīs mazo uzņemēju protesta akciju "Atdod karoti!", ar līdzakciju "NĒesošais skats". Līdzakcijas autori ir Gļebs Panteļejevs, Iveta Laure, Igors Dobičins.

Jau ziņots, ka akcija "Atdod karoti!" norisināsies pie Saeimas nama 28. oktobrī no pulksten 10.00 līdz 11.00.

Akcija sastāvēs no tukšiem gleznu virsrāmjiem, kā asociācija valdošajai politikai, kas redz rāmjus bez satura, portālam "Delfi" pavēstīja "NĒesošais skats" rīkotāji.

"Radošajām personām, līdzīgi kā uzņēmējiem, nav pieņemama likumdošanas grozījumos paredzētā finansiālā stāvokļa pasliktināšanās. Īstermiņa domāšana ir apdraudējums kultūras pastāvēšanai un tās izaugsmei. Valdības piedāvātie risinājumi, kuros ietilpst kompensācijas mehānismi, sociālo dienestu pārbaužu draudi, niecīgo radošo stipendiju korumpēta sadale, nav kultūras nākotnes mērķis," uzskata radošo profesiju pārstāvji.

Covid-19 ierobežojumu dēļ akcijas klātienes dalībnieku skaits ir ierobežots, tādēļ organizatori aicina to atbalstīt arī sociālajos tīklos un medijos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!