Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālajā operā, 26. decembrī uzstāsies pasaule pazīstamais Igora Moisejeva Krievijas valsts akadēmiskais tautas dejas ansamblis, portālu ”Delfi” informē koncerta organizatori ”ART Forte”.


Ansamblis Rīgā uzstāsies ar projektu ”Pasaules tautu Ziemassvētki”. Svētku priekšnesums norisināsies leģendārā kolektīva dibināšanas 75. gadadienas jubilejas turnejas ietvaros.

Skatītājiem tiks piedāvāta ugunīgā flotes dziesma ”Jabločko”, moldāvu ”Žok”, igauņu polka, grieķu sirtaki, Argentīnas deju ”Gaučo”, horeogrāfisko ainu ”Slidotavā” un, protams, krievu un ukraiņu tautas dejas.

Rīgā deju kolektīvs ieradīsies 80 cilvēku sastāvā. Interesants fakts, ka līdz ar dejotājiem Rīgā ieradīsies kravas automašīna ar 3,5 tonnām kostīmu un rekvizītiem.

Horeogrāfs Igors Moisejevs (1906.-2007.) bija pirmais, kurš riskēja apvienot folkloras bagātību ar klasisko baletu. ”Šis savienojums ir pasaulslavenā maestro un viņa izslavētā kolektīva vizītkarte. Ansambļa nepārspējamo meistarību novērtē skatītāji visos kontinentos.Igora Moisejeva balets dažādās valodās tiek runā vienādi, tas it kā burvju formula, kas atver veselu pasauli. Lielā viesizrāžu skaita dēļ, ansamblis iekļauts Ginesa pasaules rekordu grāmatā,” raksta ”ART Forte” pārstāvji.

Igora Moisejeva Krievijas valsts akadēmiskā tautas dejas ansamblis ir viens no pirmajiem profesionālais horeogrāfijas kolektīviem, kas uzsāka pasaules tautu dejas folkloras māksliniecisku interpretāciju. Ansamblis dibināts 1937. gada 10. februārī un kopš tā laika ansamblis koncertējis bez pārtraukumiem. Kopš 1945. gada ansamblis ar uzstājies visā pasaulē, izraisot sajūsmu skatītājos. Ansamblis uzstājies arī uz slavenākajām operas skatuvēm - Milānas ”La Scala”, Parīzes operā, Ņujorkas Metropolitēnoperā un citur.

2012. gada februārī ansamblis svinēja savu 75. gadadienu ar galā koncertu uz Krievijas Lielā teātra skatuves.

Uz koncertu 26.decembrī tiks uzaicināti vairāk nekā 100 jaunu dejotāju no maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm. Tāpat iespēja apmeklēt koncertu tiks dāvāta deju kolektīvu ”Zadorinka” un ”Dzintariņš” audzēkņiem.

Biļetes uz koncertu nopērkamas Latvijas Nacionālās operas un ”Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!