Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 22. maijā no 14 līdz pusnaktij, Kaņepes Kultūras centrā ikviens ir aicināts iesaistīties fotogrāfes Aija Bley "Portretu darbnīcas" fotosesijā, kuras rezultātā tapušie darbi būs apskatāmi līdz 25. maijam autores personālizstādē. Darbnīca notiek festivāla "Rīgas Fotomēnesis 2014" ietvaros, kas ir Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums.

Ar projektu Aija Bley turpina vēsturisko tradīciju laikmetīgā versijā - studijā tiek radīti portreti, kas vienlaicīgi ir gan atsauce uz pagājušā gadsimta salonfotogrāfijas tradīcijām, gan mūsdienu laikmetīgo portretu fotogrāfiju. Jau labu laiku socialajā tīklā Facebook ir redzamas Aijas Bley fotogrāfijas ar nosaukumu "Portretu darbnīca", kurās dažādi cilvēki pozē ar samtu iztapsētā studijā, stāvot uz raiba paklāja. Darbnīcas studija tiek raksturota kā konceptuāla skatuve tēlu radīšanai. Autore vēlas atgādina, ka uz fotosesiju var pieteikties visdažādākie cilvēki un māksla šajā gadījumā top pašā fotografēšanas procesā, kad satiekas pirms tam nepazīstami cilvēki un kopīgi rada tēlu, fotogrāfe piebilst, ka nav neinteresantu cilvēku.

Aija Bley ir filmu režisore, vairāk kā 25 dokumentālo un animācijas filmu autore. Kopš 2010 gada pievērsusies fotogrāfijai apgūstot to meistarklasēs pie starptautiski atzītiem autoriem. Strādā pie projekta " 15 jukušas avis" kopā ar rakstnieci Ruku apceļojot un izdodot grāmatas par bijušajām PSRS republikām. 2013.gadā piedalās Latvijas Foto muzejā ar personālizstādi "Vēlāk".

Infromējam, ka uz foto sesiju ir iepriekš jāpiesakās, zvanot un rezervējot laiku: tel. 29455955.

Rīgas Fotomēnesis 2014 ir jauns Baltijas jūras reģiona fotofestivāls, kas šogad norisinās Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros un maijā un jūnijā Rīgā piedāvā ap divdesmit fotoizstāžu un desmitiem citu pasākumu – lekcijas, semināri, filmu seansi u.c. Pilna Fotomēneša programma pieejama mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!