Foto: Publicitātes foto
No 21.augusta līdz 18.oktobrim bijušajās gumijas izstrādājumu rūpnīcas "Provodņiks" telpās, tagadējā Edmunda fon Trompovska kvartālā, savu mājvietu radīs jauna laikmetīgās mākslas kultūrtelpa "Točka".

Jauno kultūras vietu veido Latvijas vidē jau sevi apliecinājuši jaunās paaudzes profesionāļi – režisore un producente Beatrise Zaķe, scenogrāfe un režisore Pamela Butāne, horeogrāfs Rūdolfs Patriks Gediņš, filozofs Pēteris Andrušaitis, dizainers Klāvs Priedītis un citi, portālu "Delfi" informē "Točka" producente Zaķe.

Piecstāvu ēka Sarkandaugavā ir unikāla, gandrīz 50 000 kvadrātmetru liela. Telpu programma aptvers ēkas trīs stāvus, kuros noritēs Latvijas jauno profesionāļu teātra un laikmetīgās dejas izrādes un rezidences, vizuālās mākslas un diskusiju pasākumi.

Ēkas vairākos stāvos savus darbus izstādīs jaunie mākslinieki, kas meklēs atbildes uz jautājumu, kādas vērtības sabiedrībai nepieciešamas mūsdienās un no kādām pagātnes paliekām mums beidzot jāatvadās.

Projekts radies sarežģītas pasaules situācijas laikā un apstākļos ar mērķi atbalstīt māksliniekus, kā arī sabiedrībai atgādināt, ka arī kultūra ir neatņemama veselīgi domājošas valsts ikdienas dzīves sastāvdaļa.

Divu mēnešu laikā mērķis radīt unikālu valsts mikromodeli, kurā jaunie mākslinieki izpauž gan personīgus viedokļus par viņus satraucošiem jautājumiem, gan filozofiski apcer sabiedrībā valdošās tendences, skaidro Zaķe.

Pilna telpu programma un informācija par dalībniekiem tiks publiskota 31.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!