Foto: Publicitātes foto
Populārā kultūrvieta "Tallinas ielas kvartāls" ielūdz skatītājus un klausītājus uz virkni pasākumu "Laikmetīgajās trešdienās".

5.augustā plkst. 18:30 un 20:30 ar džeza koncertu uzstāsies grupa "Lupa", kurā apvienojušies četri mūziķi: Dāvis Jurka (saksofons), Ritvars Garoza (sintezators), Valters Sprūdžs (bass) un Andris Buiķis (bungas).

Viņi spēlē improvizētu, instrumentālu mūziku, izmantojot akustiskos un elektroniskos instrumentus. "Laikmetīgo trešdienu" koncertā viņi atskaņos jaunās oriģināldziesmas. Plkst. 19:30 un 21:30 ar dzejas performanci "Caurtekas" uzstāsies dzejnieks Kirils Ēcis un skaņas māksliniece Luīze Lote Nežberte. Paši mākslinieki par gaidāmo priekšnesumu saka: "Pēc vairākkārtīgām šāda veida sasaistēm tikpat kā nekas nav palicis pāri no sākotnējā satura".

Visiem apmeklētājiem būs vienreizēja iespēja redzēt Tallinas ielas kvartālu no citas puses, mākslinieces Lienes Pavlovskas veidotajā, arhitektūru un skatītāju iekļaujošajā, multimediālu instalāciju sērijā "Piena upes un ķīseļa krasti".

12.augustā ar tautas dziesmām un baroka pērlēm, ar minimālisku un ritmiski mūsdienīgu mūziku uzstāsies "Trio Tresensus", kurā apvienojušies trīs talantīgi mūziķi: koklētāja Līga Griķe, saksofonists Aigars Raumanis un sitaminstrumentālists Uģis Upenieks.

"Es varu tikai stāvēt" ir Alises Madaras Bokalderes laikmetīgā dejas izrāde par uzdrīkstēšanos nepazust un ļaušanos sevi redzēt tad, kad visvairāk to nevēlamies. Turpinoties mākslinieces Lienes Pavlovskas izstādei apmeklētājiem tiek uzdots jautājums: "Kā iztēloties jaunus, iekļaujošus nākotnes scenārijus uz esošo ideoloģiju drupām?"

19.augustā improvizācijas par gregoriānisko korāli, kas mīsies ar franču baroka laikmeta meistardarbiem un laikmetīgo mūziku no Japānas, Ungārijas un Somijas klausītājiem spēlēs klavesīniste Ieva Saliete. Ar performanci "Klausies. Слушай. Listen: "Creator" uzstāsies dzejniece Aleksandra Line, pianists un komponists Edgars Cīrulis, kā arī īpašais viesis Dāņu komponists un kontrabasists Albert Reinholdt Østergaard.

Vēl pēdējo reizi būs iespēja apmeklēt izstādi "Piena upes un ķīseļa krasti" , ko veidojusi māksliniece un scenogrāfe Liene Pavlovska.

26.augustā ar koncertu uzstāsies stīgu kvartets "Sinfonietta Rīga" , kurā apvienojušies Kristiāna Šīrante (1.vijole), Agnese Kanniņa-Liepiņa (2.vijole), Artūrs Gailis (alts) un Kārlis Klotiņš (čells).

Horeogrāfes Sintijas Siliņas laikmetīgās dejas izrāde "Bedre", kura apskata depresija tēmu gan caur kustību, gan depresijai veltītām metaforām „Melnais mākonis", „50 kg smaga mugursoma", „Purvs", „Smilšpapīra gulta", „Vate", „Tukšums" u.c. Ievērota kustība un nekustība kļūst vienīgais pavediens uz to pasauli, kura ir nokritusi.

Vairāk informācijas par pasākumu,dalībniekiem, biļetēm un īpašajiem piedāvājumiem meklē vietnē www.tallinasielaskvartals.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!