Foto: LETA
AS "Unibrokker" pieprasa kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei atsaukt apvainojošus izteikumus par kompāniju, atvainoties un sniegt paskaidrojumus par savas rīcības motīviem. Pretējā gadījumā "Unibrokker" izskatīs iespēju pret ministri celt prasību tiesā par goda un cieņas aizskaršanu un neslavas celšanu, informēja "Unibrokker" valdes priekšsēdētājs Uldis Dzērve.

Atsaucoties uz portālā "pietiek.com" publicēto informāciju, kas atklāj personisko saraksti starp Jaunzemi-Grendi un viņas dzīvesbiedru, apdrošināšanas brokeru sabiedrības "Marsh" darbinieku Antu Grendi, kurā ir citēts neslavu raisošs ministres izteikums par "Unibrokker", Dzērve norādīja, ka šie izteikumi ir klaji apmelojoši.

""Unibrokker" nosoda konkurējošā apdrošināšanas brokeru uzņēmuma "Marsh" darbinieka Grendes rīcību, kas liecina par nepārprotamu vēlmi izmantot ģimenes saites, lai rastu iespēju iegūt pasūtījumus Kultūras ministrijas pārraudzības institūcijās, veicinātu korupciju un negodīgu konkurenci," sacīja "Unibrokker" vadītājs un uzsvēra, ka viņa vadītās kompānijas darbība vienmēr ir bijusi balstīta uz caurskatāmību un godīgu konkurenci.

Kā ziņots, pēc tam, kad kultūras ministre Jaunzeme-Grende atstādināja no amata Kultūras ministrijas valsts sekretāri Solvitu Zvidriņu, viņa iesniedza sūdzību premjeram, kur cita starpā arī norāda, ka ministres Jaunzemes-Grendes uzdevumā bijis jāpārtrauc veselības apdrošināšanas iepirkums, jo neesot izvēlēts pareizais brokeris. Kā eksperts šajā jautājumā ticis uzaicināts ministres vīrs, ar kuru Zvidriņa atteikusies tikties, bet viņas vietnieks Uldis Lielpēters piekritis.

Savukārt portāls "pietiek.com" raksta, ka no kultūras ministres Jaunzemes-Grendes 9.decembra elektroniskā pasta vēstules biroja vadītājai Vitai Cīrulei izriet, ka "Marsh" darbinieks, ministres dzīvesbiedrs Ants Grende, izrādījis interesi par ministres pārziņā esošā Dailes teātra darbinieku veselības apdrošināšanas iepirkumu.

Šajā iepirkumā uz gadu paredzēts apdrošināt 100-150 darbiniekus, 35 aktieriem nodrošinot polises 100% par budžeta līdzekļiem, bet pārējiem darbiniekiem pēc principa - 50% budžeta līdzekļi, 50% darbinieku privātie līdzekļi. Kopējais plānotais iepirkuma apjoms nav zināms.

Kā raksta "pietiek.com", Dailes teātra darbinieku apdrošināšanas iepirkumu organizē SIA "Unibrokker".

Kā raksta portāls "pietiek.com", Zvidriņas iesniegumā Ministru prezidentam atstādinātā valsts sekretāre raksta, ka valsts sekretāres vietnieks Uldis Lielpēters ministres uzdevumā viņu informējis, ka ministrijai ir jāpārtrauc iepirkums, jo nav izvēlēts pareizais brokeris, un ka jātiekas ar ekspertu šajā jomā Antu Grendi no SIA "Marsh Latvija". Zvidriņa Lielpēteru informējusi, ka nepiekrītu tam.

Pēc tam 19.decembrī ministrijā esot notikusi sanāksme, kurā ministres vīrs Ants Grende esot uzstājis uz iepirkuma pārtraukšanu un izglītojis vairākus kultūras ministrijas darbiniekus, kā pareizi ir jāizvēlas un jāaprēķina samaksa par pakalpojumu. Līdzīgi norādījumi esot doti arī par polišu iepirkumu Dailes teātrī, raksta Zvidriņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!