Foto: Publicitātes foto
Šovasar Rīgā, uz AB dambja notiks jau otrais smilšu skulptūru festivāls Make Sand Art Riga 2012, kurā apmneklētāji būs aicināti radīt mākslu – skatoties brīvdabas izstādi, darbojoties lielākajā pilsētas smilškastē un atpūšoties ar skatu uz Rīgas panorāmu, portālu "Delfi" informē organizatori.

Nākamnedēļ tēlnieki sāks veidot skulptūras no sagatavotajiem smilšu blokiem, bet sestdien un svētdien, 19. un 20. maijā no plkst. 10.00 līdz 18.00 skatītāji jau varēs vērot, kā darbi tiek pabeigti. Kopumā smilšu parkā būs aplūkojamas četrpadsmit skulptūras. Festivālā piedalīsies profesionāli tēlnieki no Baltijas un Krievijas.

Šīgada tēmu "Teleports" ievadīs Kārļa Īles veidotais parka portāls, kurā pirmo reizi tiks mēģināts apvienot uguns un smilšu skulptūru tehniku.

Parka radošajā darbnīcā ikviens varēs veidot savu skulptūru no iepriekš sagatavotiem smilšu blokiem, izmantojot speciālistu padomus un īpašus instrumentus. Vai arī vienkārši rakt un būvēt kopā ar bērniem. Tāpat arī gaidama kultūras pasākumu programma gan lieliem, gan maziem.

Festivāla producets Reinis Druvietis aicina parkā pavadīt pat visu dienu: "Mums ir liels prieks turpināt pagājušajā gadā iesākto nesteidzīgas atpūtas parka tradīciju. Un tā kā vasaru sola karstu, nolēmām šogad izveidot arī pludmali un kafejnīcu, radot rīdziniekiem un tūristiem iespēju droši un patīkami atpūsties Daugavas krastā. Kopā ar apmeklētājiem teleportēsimies prom no stresainās pilsētas uz miera ostu. Atbrīvosimies, lai būtu radoši un patiesi, lai vienkārši būtu."

Smilšu mākslas festivālu rīko biedrība Make Art, kas veidoja arī ledus skulptūru festivālu Make Ice Art Riga šoziem Bastejkalnā. Smilšu skulptūru festivāls iecerēts kā viens no pilotprojektiem "Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta – 2014" programmā. Tās ietvaros 2014. gadā tiks veidota lielākā Eiropas smilškaste, kur radīt mākslu gan profesionāli, gan vienkārši priekam.

Parks atvērts apmeklētājiem no 21. maija līdz 9. septembrim darba dienās no plkst. 10 līdz 21 vai līdz pēdējiem viesiem. Piektdienās, sestdienās darba laiks līdz plkst. 22.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!