Foto: Publicitātes attēli
Valdība otrdien atkal atlika Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja (LLMM) būvniecības projekta īstenošanu.

Valdība lēma, ka muzeja būves projekts jāuzsāk nevis līdz šim noteiktajā 2012.gada 31.decembrī, bet gan divus gadus vēlāk - 2014.gada 31.decembrī. Attiecīgi Kultūras ministrijai (KM) uzdots līdz 2014.gada 1.jūnijam iesniegt valdībā nepieciešamo informāciju, lai varētu pieņemt lēmumu par publiskās un privātās partnerības procedūras sākšanu muzeja būvniecības projekta īstenošanai.

Kā portālam "Delfi" atzīmēja kultūras ministre Žaneta Jaunzeme – Grende (NA), Latvijas Nacionālās bibliotēkas projektu pilnībā plānots pabeigt līdz 2015.gadam, kad būs izbūvēta visa infrastruktūra. Tad arī varēs ķerties klāt pie nākamā kultūras objekta būves – koncertzāles, jaunas Dziesmu svētku estrādes vai arī LLMM. Tam patlaban esot četras iespējamas versijas.

Ministre atzīmēja, ka būs jāizvēlas - kurš no šiem trim potenciālajiem kultūras objektiem būtu prioritāri realizējams, jo visu šo objektu būvi pēc LNB pilnīgas pabeigšanas nevarēs īstenot.

Jau vēstīts, ka valdība jau 2010.gada pavasarī pagarināja LLMM projekta ieceres īstenošanu par trim gadiem – līdz 2012.gada 31.decembrim.

Atbildīgā KM skaidro, ka vairāku būvniecības projektu vienlaicīga īstenošana pašreizējo ierobežoto valsts budžeta līdzekļu ietvaros nav iespējama. Ministrijas ieskatā kā prioritāte izvirzāma Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) būves projekta pabeigšana. Savukārt LLMM būvniecības projekta turpmākā virzība būtu skatāma pēc LNB būvniecības pabeigšanas.

Iepriekš LNB projekta īstenošanas likumā noteikts, ka projekts īstenojams līdz 2012.gada 18.novembrim. Sakarā ar krasu ekonomiskās situācijas pasliktināšanos 2008.gada beigās veiktas izmaiņas LNB projekta īstenošanas grafikā, nosakot, ka projekts īstenojams līdz 2013.gada 31.decembrim, skaidro KM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!