Foto: Reuters/Scanpix
Valdība otrdien bez iebildumiem no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīra kopumā nedaudz vairāk par 50 tūkstošiem latu Valmieras teātra, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) un Lielās ģildes vajadzībām.

No šīs summas 31 168 lati piešķirti Valmieras drāmas teātrim materiāli tehniskās bāzes uzlabošanai, tostarp skaņas un gaismas aparatūras tehnikas iegādei. 19 250 lati piešķirti LNSO, tajā skaitā jaunas tubas iegādei - 9 850 lati. Savukārt un Lielās ģildes lielās zāles krēslu remonta pabeigšanai tiks papildus 9400 latu.

Kultūras ministrija norādījusi, ka laikā no 2008.gada kultūras institūciju izdevumi tika samazināti vairāk par 50 procentiem, līdz ar to kultūras nozare bija ierobežota savā darbībā, trūka līdzekļi, kurus ieguldīt tālākā attīstībā.

Valmieras teātris skaidrojis, ka finanšu līdzekļu trūkuma dēļ skatuves tehniku un materiāli tehniskā bāze ir novecojusi, teātris nespēj piedāvāt skatītājiem jaunus un 21.gadsimtam atbilstošus vizuālos skatuviskos risinājumus.

Savukārt LNSO informējis, ka LNSO tubists turpmāk vairs nevarēšot muzicēt uz 20 gadus vecā instrumenta, kas vairs neesot salabojams. Tas apgrūtinātu orķestra koncertu plānus.

LNSO arī vēstījis par Lielās ģildes lielās zāles krēslu pārtapsēšanas remontdarbiem. 2012.gada valsts budžeta grozījumos orķestrim tika piešķirts daļējs finansējums Lielās ģildes balkona krēslu sēdvietu remontam 8 583 latu apmērā, bet lai nodrošinātu Lielās ģildes lielās zāles krēslu remontu pilnībā, nepieciešami papildus 9400 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!