Foto: LETA
Sociālo tīklu platformā "Twitter" šodien ievērojamu atzinību izpelnījies vīru koris "Dziedonis", kura dalībnieki sestdien, 1. jūlijā, no sirds cīnījušies par uzvaru Koru karos. Vīri ar izteiksmīgiem žestiem un neviltotu dedzību katrā sejas vaibstā, izspūruša bundzinieka bungām rībot, izpildīja pasaules pirmatskaņojumu fragmentam "Ka Mate! Ka Ora!" no Andra Sējāna radītā skaņdarba "Haramai Ana, Te Rauparaha haka". Priekšnesuma laikā neizpalika nedz kareivīgas deju kustības, nedz pa gaisu lidojošas žaketes.

Skanīgais un kolorītais sniegums piesaistījis "Twitter" lietotāju uzmanību, un tajā pārpublicētais video fragments no koru kariem gūst arvien vairāk popularitātes sociālajā tīklā. "Mani absolūtākie favorīti!" "Mazliet atgādina Jaunzēlandes regbija komandu!" komentē skatītāji.


Pilnu ierakstu, kā vīru koriem veicās koru karos, iespējams noskatīties sabiedrisko mediju portālā, kur kolorītais "Dziedoņa" priekšnesums" baudāms no 26. minūtes.

Latvijas Universitātes vīru koris "Dziedonis" dibināts 1924. gadā, un ir klasisks vīru koris, kas atspoguļo unikālo Latvijas kora kultūras tradīciju, saglabā un attīsta to, teikts augstskolas mājaslapā.

Viens no kora slavenākajiem diriģentiem bija prof. Imants Kokars, bet tagad "Dziedoni" vada un diriģē Uldis Kokars, kurš vienlaikus vada arī Balvu novada jaukto kori "Mirklis" un šovasar debitēs lielā Dziesmu svētku kopkora virsdiriģenta godā.

"Koris ["Dziedonis"] ir mākslinieciski dzīvespriecīgs kolektīvs, kas skaidri zina: dziedāt, koncertēt un pavadīt laiku lieliskā kompānijā ir moderni un interesanti. Lai gan pats koris ir daudz vecāks par tā dalībnieku gadiem, vēlme muzicēt, jautrība un entuziasms ir jauneklīgi nezūdošs," tā savus koristus raksturo LU.

Iespaidīgais priekšnesums "Dziedonim" vīru koru grupā nodrošinājis otro vietu, piekāpjoties Daugavpils Vienības nama vīru korim "Forte" ar māksliniecisko vadītāju Jevgeņiju Ustinskovu priekšgalā, kas saņēma pirmo vietu, kā arī Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības aģentūras "Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs" vīru korim "Graidi" ar māksliniecisko vadītāju Jāni Mežinski, kas saņema Grand Prix – Lielo Dziesmu svētku balvu.

2018. gadā Lavijas simtgades Dziesmusvētkos Latvijas Universitātes vīru koris "Dziedonis" izcīnīja un ieguva "Dziesmu karu" galveno balvu – Grand Prix, oficiāli kļūstot par valsts labāko vīru kori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!