Foto: Imago/Scanpix/LETA
Slimnīcā Jamaikā 29. augustā 85 gadu vecumā miris regeja leģenda un pionieris, Boba Mārlija līdzgaitnieks un skolotājs, producents un mūziķis Lī "Skrečs" Perijs (1936-2021), vēsta ārvalstu mediji.

Atsaucoties uz Jamaikas medijiem, "The Guardian" raksta, ka šobrīd netiek atklāts mūziķa nāves cēlonis.

Publisku līdzjūtību par leģendas aiziešanu paudis Jamaikas premjers Endrjū Holness. Amatpersona paudusi, ka mūziķis ir neaizmirstams, bet viņa devums mūzikai – nenovērtējams.

Atgādinām, ka Lī "Skrečs" Perijs vairākas reizes viesojies Latvijā, tostarp festivālā "Laba daba".

Perijs bija pazīstams kā regeja revolucionārs un vizionārs, kura ietekme sniedzās pāri žanra robežām, ietekmējot arī tādus žanrus kā hip-hops un deju mūzika. Periju uzskata par "dub" žanra pamatlicēju. Tāpat viņš bija pazīstams ar savu ekstravaganto vizuālo tēlu.

Sociālajos tīklos līdzjūtību un cieņu aizgājējam pauduši gan grupas "The Beastie Boys" dalībnieki, reperi Flying Lotus un Lupe Fiasko, leģendārā Glastonberijas festivāla rīkotāja Emīlija Īvisa, grupa "The Prodigy", Ghostpoet un daudzi citi.

2010. gadā "The Rolling Stones" ģitārists Kīts Ričards kādā intervijā Lī "Skreču" Periju nodēvēja par "mūzikas Salvadoru Dalī".

Lī "Skrečs" Perijs bijis nominēts "Grammy" balvai piecas reizes un vienu reizi prestižo balvu arī saņēmis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!