Lielajai mūzikas balvai 2012 nominācijā Par izcilu sniegumu izvirzīts klarnetists Egīls Šēfers par solo Ārona Koplenda Klarnetes koncertā (13. janvārī Lielajā ģildē ar Sinfonietta Rīga un diriģentu Andri Veismani) un Volfganga Amadeja Mocarta un Johannesa Brāmsa klarnetes kvintetos (16. februārī Mazajā ģildē ar Spīķeru kvartetu).

Egīls Šēfers ir prasmīgs un gudrs mūziķis, viņa klarnete skan lokani un vijīgi, maigi un spēcīgi. Viņš baudījis labu skolu Latvijā un Amerikā, turklāt mācījies spēlēt ne tikai moderno klarneti, bet arī 18. gadsimta pirminstrumentu. Koncertā Mazajā ģildē ar Spīķeru kvartetu mums bija iespēja pārliecināties, cik veikli Egīls rīkojas gan ar vienu, gan ar otru klarneti - Mocarts skanēja vienās krāsās, Brāmss maķenīt atšķirīgās.

Tā ir liela uzdrīkstēšanās vienas programmas ietvaros, un Egīls Šēfers parādīja, ka ar to tiek galā spoži. Patlaban Egīls Šēfers ir brīvmākslinieks - spēlē īpaši izvēlētos projektos un regulāri muzicē Dānijā mītošajā pūšaminstrumemtu kvintetā "Carion", kam vērā ņemama starptautiska karjera.

Jau ziņots, ka portālā "Delfi" līdz 18. februārim norisinās Lielās mūzikas balvas 2012 publikas balsojums, par savu simpātiju var nobalsot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!