Foto: Publicitātes foto
Portāls "Delfi" sadarbībā ar "Baltijas jūras dokumentālo filmu forumu", ko organizē Nacionālais Kino centrs, piedāvāja iespēju piedalīties konkursā, kurā iespējams laimēt brīvbiļetes uz filmu programmas "Drosmes faktors" seansiem.

Ir izlozēti pieci laimīgie, kuri saņems brīvbiļetes un "Drosmes faktora" seansiem. Paldies par piedalīšanos! Tuvākajā laikā "Delfi" redakcijas darbinieki sazināsies ar uzvarētājiem, lai vienotos par balvu saņemšanu!

Uzvarētāji: Inguna (e-pasts: iesa...@navigator.lv), Olga (e-pasts: olj...@inbox.lv), Eva (e-pasts: eva.sk...@gmail.com), Jolanta (e-pasts: dzo...@inbox.lv) un Andris (e-pasts: virin...@inbox.lv)

Pareizās atildes:

1. Franču veikalnieks un iesācējs filmu veidošanā Thierry Guetta nolemj veidot dokumentālo filmu ("Exit Through The Gift Shop”) par pasaules slaveno britu graffiti mākslinieku Banksy. Filmas veidošanas procesā viņš pats kļūst par ielu mākslinieku. Kāds ir Thierry pieņemtais pseidonīms?:

Mr. Brainwash

2. Dokumentālā filma "Homo@LV" ir ne tikai ar skaļiem aplausiem uzņemta Berlīnes filmu festivālā, bet arī kā atzinību "mājās" saņēmusi

Dienas Gada balvu kultūrā

3. Filmas "Regretters" galvenie varoņi ir divi vīrieši ap 60, kuri dzimuma maiņas operāciju savā dzīvē ir pieredzējuši divas reizes. Kā sauc cilvēkus, kas, izjūtot neatbilstību savam bioloģiskajam dzimumam, to operācijas ceļā maina?

transseksuāļi

4. Filma "Give up Tomorrow" stāsta par Paco, kurš nepatiesi notiesāts par divu meiteņu slepkavību, cīnās par savu dzīvību un brīvību. Jau kuro gadu Paco Larranaga sēž cietumā ?

14

5. 2008. gadā Igauņu komponists Arvo Pārts (Arvo Pärt) sarakstīja 4. simfoniju, kas ir veltījums Maiklam Hodorkovskim. Kur notika tās pirmatskaņojums?

Losandželosas Volta Disneja koncertzālē

6. Dokumentālās filmas "Steam of Life" darbība visu laiku notiek dažādās somu saunās. Ko nozīmē vārds "löyly" somu valodā?

Abi varianti ir pareizi

7. Filmas "The Pit no.8" divus ar pus gadus tika uzņemta Ukrainā Doņeckas reģionā. Kurš Ukrainas labi zināmais cilvēks nāk no šī paša reģiona?

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs

8. Filma "I will forget this day" rāda, ko sieviete jūt īsu mirkli pirms aborta. Cik 2009.gadā Latvijā uz katriem 1000 dzīvi dzimušajiem bērniem tika izdarīti aborti?

410

9. Filma "The Pipe" dokumentē Īrijas zvejnieku un zemnieku cīņu par savu zemi pret naftas kompāniju Shell. Kura kompānija Latvijā 2002.gadā iegādājās "Shell" degvielas uzpildes stacijas?

SIA "Latvija Statoil".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!